Superblog

Din inima Saristei

 

„Cafea de criză: se ia o boabă de cafea, se leagă cu o aţă şi se scufundă de două-trei ori în ceaşca cu apă fierbinte. La fiecare trei cafele se schimbă aţa.”

Ah, i se potriveşte atât de bine cafeaua asta de criză lui Fănică, colegul nostru. În fiecare dimineaţă îl privesc cum trece meticulous strada cu păhărelul de cafea ţinut cu delicaţe în mână, de parcă ascunde între degete un izvor de apă magică, o sursă preţioasă de energie şi nu o „zeamă lungă” ivită din inima automatului de cafea, mai mult nocivă, decât benefică. Dacă nu-şi începe dimineaţa cu o cafea la birou, Fănică nu e om, toată ziua e morocănos, irascibil şi nu-i mai intră în graţii nici măcar colega noastră, Tina, de care e îndrăgostit lulea. E fără doar şi poate cafegiul recunoscut al grupului, mai ales după întâmplarea de anul trecut când, întrebat de doctor dacă fumează, Fănică a răspuns mustăcind:

-Mai bine aş bea o cafea, domnul doctor. 🙂

barbat

Trecând peste păţaniile din viaţa personală, ajungem la cele de la serviciu, iar treaba nu-i deloc roz, ba aş zice că gluma chiar se-ngroaşă.

Problema este că Fănică al nostru pierde timp preţios de la magazinul din colţ de unde îşi procură cafeaua şi până în biroul situat la etajul trei. Mereu, dar mereu ajunge ultimul, iar coniţa Ginuţa, sefa, s-a cam săturat, aşa că i-a pus gând rău.  Miercuri dimineaţă îl aşteaptă pe Fănică la ea în birou, la ora 8, negreşit. Citind despre beneficiile cafelei (îmbunătăţirea stării de spirit şi a capacităţii de concentrare, înlesnirea performanţelor cognitive şi reducerea riscurilor bolilor Parkinson, Alzheimer, diabet) şefa şi-a dat seama că nu-i poate interzice omului aşa hopa-ţopa să nu mai bea cafea, nu poate risca să-i scadă productivitatea.

A aflat ea însă de la o prietenă de cel mai important furnizor de servicii de aprovizionare cu apă şi cafea pentru companii, La Fântâna. Are totul asigurat, de la produse, echipamente, livrare  şi până la training de utilizare. Ceea ce recomandă grupul La Fântâna, pe lângă numeroasele premii, sunt poziţiile pe care le ocupă: este al doilea cel mai mare furnizor din Europa Centrală şi de Est şi lider de piaţă în România şi Serbia în soluţii pentru furnizarea apei în sistem de îmbuteliere. În curând, gândi Ginuţa, Fănică se va număra printre cei 430000 de români care se bucură la birou de aroma cafelei asigurată de La Fântâna.

[Miercuri dimineaţa]

Cu acelaşi păhărel de cafea în mâna tremurândă, bietul Fănică, din cale afară de grăbit, intră la ora 8 în biroul şefei. Nici nu izbuti să rostească „Bună dimineaţa!” că Ginuţa începu:

– Fănică, de azi gata! Pregăteşte-ţi hainele de sărbătoare, mâine La Fântâna vine la noi! Da!Da!Da!Nu mări ochii cât cepele, de azi adio întârziere, adio cafele de la automat! De mâine, Kafune! Kafune şi apă proaspătă să nu te-nnegreşti de la atâta cafea. Le combini frumuşel şi obţii formula secretă a unei vieţi îndelungate, garantată de La Fântâna.

Fănică ieşi nedumirit din birou, închise uşor uşa în urma sa, şi începu să şoptească sacadat de câteva ori:

KA-FU-NE! KA-FU-NE! KA-FU-NE!Ce o mai fi şi asta, nene!?

[Peste două zile]

Ca niciodată, Fănică a ajuns primul la serviciu. L-am găsit sorbind pofticios dintr-o cafea, cu un zâmbet larg cât Poarta sărutului.

-Raluca, ştii cum e cafeaua asta? Demenţială. Dacă ar mai exista zeii, nu s-ar mai ascunde în Olimp, ci LA Fântâna. Nu s-ar mai desfăta cu nectar, ci cu această KAFUNE -brand propriu de cafea La Fântâna. Are un gust inedit, proaspăt, aromat, o minunăţie!

Încă şocată de promptitudinea colegului şi mânată de o curiozitate crâncenă , m-am grăbit spre aparatul de cafea, lăsându-l pe Fănică, bolborosind ceva…parcă acaparat in mrejele unei transe:

O,  Zeu al Automatelor

Tu chipu` îmi arată;

Să îţi arăt cu jind şi dor,

Cafeaua adevărată!

Din inima Saristei*

Să vezi cum proaspăt curge

Licoarea neagră, nebunesc de dulce.

E KAFUNE- intensă, aromată

Ce-ascunde într-o ceaşcă-

Brazilia toată.

Gustul de îi vei simţi,

Mărite Zeu îţi vei dori,

Pe mine, Fănică, să mă crezi,

La birou tu să lucrezi.

Iar de nu o fi aşa,

Te trimit La Fântâna,

Să bei apă de izvor,

Să nu te usuci de dor,

 Căci d-acum eu înainte,

Beau doar Kafune fierbinte.

Automatu-i amintire,

Îţi spun: asta-i pură despărţire.

Şi de mă gândesc mai bine,

Vreau Kafune doar pentru mine,

Tu rămâi în lumea ta,

Eu rămân cu-a mea cafea.

 

*Sarista- aparat special de cafea, face parte din echipamentul special asigurat de La Fântâna

 

 

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2017! Sa fie cu noroc!:)

Reclame

6 gânduri despre „Din inima Saristei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s