Fără categorie · Superblog

Before & after EDOTEC

Niciodată nu m-am gândit cât de importante şi utile sunt sistemele de navigaţie auto până când am testat unul pe pielea  maşina mea. Cel mai bine am simţit diferenţa când am parcurs acelaşi drum lung cu şi fără sistemul de navigaţie Edotec la bord.

Începând cu anul trecut, când încă nu-mi achiziţionasem navigaţia multimedia, am hotărât împreună cu prietena mea Gina, să petrecem vară de vară câte o săptămână la bunicii ei. Aceştia locuiesc într-un sătuc la 200 km depărtare de oraşul nostru.

Acelaşi drum – 2 călătorii diferite

BEFORE EDOTEC

15 august 2015

Era ziua plecării. M-am urcat în maşină. Eram puţin crispată, căci mă aştepta un drum lung şi necunoscut, deşi tatăl Ginei a încercat să-mi explice de “n” ori ruta, ajungând chiar să-mi deseneze. Mi-am pus centura şi mi-am sunat prietena să o anunţ că ajung de îndată la ea şi o aştept în faţa blocului.

Şi am aşteptat. Nu 10, nu 15, ci 40 de minute. Înnebunisem pur şi simplu de plictiseală în maşină. Casetofonul vechi funcţiona din ce în ce mai prost,  deci nu tu muzică, nu tu radio. Nu-mi rămăsese decât să mă delectez cu bâzâitul unei muşte ce zbura năucă de la un geam la altul. Perfect!

Nu, nu momentul delectării cu zumzăitul micuţei insecte era perfect. Perfect era că în oglinda retrovizoare o zărisem într-un final pe Gina, cărând după ea un şifonier ambulant, deghizat în două trolere imense.

-Oh, Raluca, scuză-mă te rog că am întârziat niţelus, dar nu-mi găseam ochelarii de soare şi a trebuit să desfac bagajele şi să îmi împachetez din nou lucrurile.

-Niţeluş zici? A trecut aproape o ora! Te-am aşteptat atâta amar de vreme pentru o pereche de ochelari? Mi –nu –nat! Acum hai, hai să pornim la drum că nu vreau să mă prindă apusul la volan.

Şi am pornit. Dacă ştiam ce mă aşteaptă, pe cuvânt că îmi băgam un băţ în…roată şi stăteam naibii acasă. Cum lipsa muzicii trebuia compensată, Gina s-a pus pe povestit. Asta până când, slavă Cerului, am fost salvată de clopoţel telefon. Partea proastă a fost că, până să apuc să răspund, telefonul mi-a zburat din mână, s-a ascuns frumuşel sub scaun, i-a iesit bateria şi mai răspunde la telefon dacă poţi.

Şi ca să fie tacâmul complet, începusem să realizez că ne cam rătăcim şi toate schiţele domnului G. mi se amestecau în minte, rezultând un minunat labirint.

-Gina, şi acum pe unde mergem? Facem stânga sau dreapta?

-Ăăăă…cred că dreapta…ba nu, stânga…stânga parcă.

-Parcă? E clar. Sună-l pe taică-tu şi spune-i pe unde suntem, să ne îndrume el.

Şi vreo oră jumătate a trebuit să stăm cu domnul G. la telefon până când ne-a zis:“De aici ţineţi drumul drept şi în vreo  oră veţi ajunge”.

– Hai că-i bine, am zis. Mult a fost, puţin a rămas.

A rămas pe naiba, căci nici bine n-am terminat de zis ultimul cuvânt că simţeam că ceva nu este în regulă şi a trebuit să opresc de urgenţă. Când cobor din maşină, o splendidă PANoramă, pardon, PANă m-a înViorat înFiorat. Fix ce lipsea!

Norocul însă, dacă se mai putea vorbi despre aşa ceva, era că ne aflam relativ aproape de satul bunicilor. Gina şi-a contactat vărul şi a sărit în ajutorul nostru numaidecăt.De abia după vreo trei ore am putut spune că am ajuns la destinaţie  Şi ca să închei călătoria noastră în aceeaşi notă pozitivă, în încercarea mea de a băga maşina cu spatele în curte, am strâmbat o poartă, am dezbrăcat de scoarţă un pom şi bien sûr,  mi-am zgâriat maşinuţa.  Aşa “călătorie”să tot am!

AFTER EDOTEC

15 august 2016

Era ziua plecării. Cu o săptămână în urmă tocmai îmi cumpărasem un sistem de navigaţie dedicată pentru Opelul meu. De unde? De la EDOTEC, desigur.  Pe lângă faptul că este un magazin online cu un stoc diversificat de produse in car entertainment, Edotec oferă clienţilor produse în prealabil testate, însoţite de factură, garanţie de 24 de luni şi suport tehnic dedicat. Produsele sunt livrate în maximum două zile, iar livrarea este gratuită pentru majoritatea produselor. Opţional se poate realiza şi montajul, însă cotra cost.

M-am urcat în maşină, de data aceasta mai încrezătoare şi simţindu-mă mai în siguranţă datorită micuţului sistem de navigaţie ce avea să transforme condusul într-o activitate utilă şi plăcută, dar mai ales lipsită de primejdii. De îndată ce am pornit motorul, pe ecran a pornit o interfaţă de alarmă ce mă avertiza că un cauciuc este sub valoarea standard de presiune. Am remediat super repede problema, evitând astfel o eventuală pană, îmbunătăţind siguranţa condusului, economisind timp şi bani.

Dacă voiam, puteam chiar să conectez navigaţia la computerul de bord pentru a verifica kilometrii, consumul sau volumul uleiului rezidual şi multe alte informaţii, scăpând astfel de drumul până la service-ul auto.

După ce m-am asigurat că totul este în ordine cu maşinuţa mea, am contactat-o pe Gina, anunţând-o că în cinci minute ajung la ea. Şi ce credeţi? Povestea s-a repetat, doar că de data aceasta timpul petrecut în maşină nu a mai fost deloc plictisitor.

 Navigaţia multimedia pe care mi-o achiziţionasem avea la bază un sistem dual de operare, Wince şi Android 4.4.4, cu un hard disk de 16 G şi o memorie RAM de 1G. Avea WiFi încorporat şi puteam descărca gratuit o mare varietate de aplicaţii.

În cele 50 de minute în care a trebuit s-o aştept pe Gina, n-am mai ascultat bâzâitul muştelor, ci muzică sau radio. Tehnologia de procesare audio este de o calitate excepţională, cu egalizator EQ special şi un procesor de sunet stereophonic 3D  ce permite recepţie audio superioară, la o calitate inegalabilă. Am văzut ştirile prin televiziunea digitală mobilă, unitatea recepţionând puterea semnalului pentru 1-8 canale. După aceea, m-am uitat la câteva poze pe care mi le făcusem cu o zi în urmă, ba chiar am apucat să văd şi câteva secvenţe din serialul preferat. Mă încânta la acest sistem de navigaţie ecranul capacitiv multi-touch, ce avea o sensibilitate excepţională şi un timp de răspuns extrem de mic. Rezoluţia înaltă de 1024*600 px mi-a permis să văd nişte imagini clare, afişate perfect.

De data aceasta nu m-am mai bucurat deloc când am văzut-o pe Gina. Mi s-a părut că timpul a trecut prea repede şi mi-ar mai fi prins bine nişte momente de singurătate în faţa drăguţului ecran.

-Bună, Raluca, scuză-mă că iar am întârziat, dar…

-Niciun „dar”, dragă, stai liniştită. Sigur ţi-ai luat toate bagajele? Nu vrei să le mai verifici o dată?

– Nu,nu…le-am verificat deja de trei ori. Dar ce drăguţă eşti azi? Ţi-ai întâlnit marea iubire, ce s-a întâmplat de eşti aşa bine dispusă?

– Ehe, Ginuţo…totul i se datorează lui Edotec EDT-M019, uite, minunăţia asta. Acum, hai, hai să pornim la drum! Avem muzică, avem radio, avem de toate.

De îndată ce telefonul meu a sunat, nu l-am mai văzut cum face triplu salt sub scaun, ci am apăsat pe un simplu buton, căci sistemul de navigaţie a preluat agenda telefonică prin funcţia Bluetooth.

Deşi încă nu învăţasem drumul, nu a mai trebuit să stăm cu domnul G la telefon să ne ghideze, ci am folosit GPS-ul, navigarea realizându-se prin intermediul asistenţei vocale ce m-a ajutat să conduc în siguranţă. Călătoria noastră s-a încheiat fără peripeţii, ba chiar a fost amuzantă şi relaxantă. De data aceasta, n-am mai avariat nici poarta, nici pomul şi nici maşina, totul datorându-se sistemului de navigaţie dotat cu o cameră de mers cu spatele ce mi-a oferit o percepţie precisă asupra drumului. Aşa călătorie să tot am!

Acelaşi drum – 2 călătorii diferite. Da, şi totul datorită navigaţiei Edotec. Mi-a oferit o altă perspectivă asupra condusului, m-a ajutat să scutesc timp şi bani. Până şi îndelungile staţionării au devenit distractive. Trafic aglomerat? Nicio problemă, Edotec mă salvează de nervi şi stres punându-mi la dispoziţie o paletă largă de activităţi ce le pot întreprinde, de la verificarea mail-urilor până la vizionarea filmului nou apărut.  Acum nu mai trebuie să caut cu disperare telefonul ce sună într-un colţ al genţii, nu mai trebuie să-mi fac griji când parchez, merg cu spatele sau simt că mă rătăcesc.

Au apus vremurile îngrijorării!E timpul schimbării!

Edotec mi-a pus la dispoziţie cel mai tare tovarăş de călătorie! Încă una vă mai spun, şi după mă duc:

Cu aşa “pasager” să tot conduc!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016, pentru proba sponsorizata de edotec_mic

sursa foto: site-ul Edotec

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s