Fără categorie

Memoriile unei perechi de Converse

 

Ţara:     Pantofaria

Capitala: Pantofeşti

Suprafaţa:  mai puţin de 1m2

Populaţia: 24 perechi de pantofi sport

Limba oficială: Pantofaleza

Preşedinte: Raluca

Vecini: N-Covoraşul  , S – Pereţelu`, V- Şifonerica, E- Cuieraşul

 

 

escrever
sursa Arhiva personala

Afară vântul îngâna printre crengi cântece de toamnă. Era în prag de asfinţit. Sfinţii dormeau în icoane, îngerii dansau în ceruri, iar luna stătea agaţată într-un colţ de lume. Aici jos, pământul era umed, îmbibat ca un burete. În casă era cald şi bine. Semiobscuritate.

În Pantofaria tenişii, adidaşii de damă, cei sneakers şi restul pantofilor sport de damă erau adunaţi ca la sfat cu şireturile urechile ciulite la poveştile bătrânei perechi de Converse.

Dintre toţi însă, cei mai atenţi erau pantofii sport Vans. Migraseră în urmă cu câteva zile din ţara Answear, întemeiată în 2010. Au locuit în judeţul „Pantofi sport şi tenişi”, în oraşul Vans, poziţionat lângă oraşele Adidas, Nike, Blink şi Mango. Acolo erau împărţiţi în functie de mărime, model şi culoare.

pantofi1
sursa Answear.ro

Sosind în Pantofaria, tenişii Vans erau fascinaţi de tot ceea ce se întâmpla aici,  dar mai ales de istorisirele lui Converse despre peripeţiile trăite alături de Raluca.

– Dragii mei, începu Converse, în special ţie mă adresez Vans, azi vei afla cine este de fapt Raluca. În anii noştri pantofăreşti are vreo 115 ani, însă în anii pământeşti nu are decât 23.

E foarte strictă în ceea ce priveşte aşezarea noastră în Pantofaria şi totodată foarte grijulie. Îşi face timp şi se ocupă mereu de noi, ne spală, ne lustruieşte şi ne apără de noroiul ce dă asaltul asupra noastră. Dacă te întrebi când ne poartă pe fiecare şi pe unde, ei bine află că există o Lege Supremă pe care o respectă mereu. E Legea Stării de Spirit. Totul depide într-o mare măsură de dispoziţia pe care o are în momentul respectiv. Dacă e plictisită sau posomorâtă va alege fără doar şi poate tenişii negri. Dacă e veselă îi va alege pe cei coloraţi, aşa ca tine.

Pantofi sport şi tenişi Joşi  - Vans - Tenisi
sursa Answear.ro

Cu siguranţă te va purta vara, în zilele călduroase, să fie în ton cu natura multicoloră. Dacă vrea să fie îndrăzneaţă atunci va purta alb, mă va purta pe mine, preferata ei pereche de Converse. Pe lângă starea pe care o are, Raluca ţine mereu cont şi de hainele pe care le poartă. Îşi doreşte întotdeauna să creeze o imagine unitară, o ţinută echilibrată în care încălţămintea şi îmbrăcămintea să se completeze perfect.

 

 

 

Cum ne poartă?

Ne poartă cu infinită plăcere şi atenţie. Cum altfel? Doar suntem alegerile ei. E demnă şi modestă. Chiar dacă ştie că poate nu suntem cei mai frumoşi, ea se simte bine în pielea şi pantofii ei. Mereu ne răsplăteşte purtându-ne prin cele mai frumoase locuri, prin parcul ce răsună de chicotele copiilor, pe aleile pustii în plimbările nocturne, pe crestele munţilor sau pe holurile facultăţii. Cel mai mult ne place când Raluca ne cocoaţă pe tenişii lui Mihai, pentru a ajunge să-l sărute. Ne simţim atunci puternici şi importanţi.

 

Imagini pentru парень и девушка обнимаются
sursa : chasikov.net

Când însă devine copilăroasă jonglează cu mingea, sare coarda sau se joacă cu Ares, ciobănescul ei. Atunci se lasă cu julituri pentru noi, ameţeli şi stări de rău. Dar nu ne supărăm. O slujim cu mândrie şi o facem să se simtă confortabil indiferent de vreme şi dispoziţie. Suntem pregătiţi să lăsăm amprenta paşilor ei prin orice loc ne va purta.  O urmăm pe oriunde, lăsând în spate urme. Pentru cine? Pentru oricine vrea să râdă la urmă!  🙂

Imagini pentru cine rade la urma rade mai bine
sursa Pinterest

Acum, hai, la culcare toată lumea! Mai stăm la poveşti şi mâine! O noapte bună pantofărească să aveţi cu toţii!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016! Pentru proba sponsorizata de

answear patrat

 

Reclame

2 gânduri despre „Memoriile unei perechi de Converse

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s