Fără categorie

Hotelul care spune poveşti

Răsărit. Pe cer soarele parcă joacă şah. Norii sunt piesele. Îngerii trag sforile.  Aici jos, printre oameni se înalţă maiestuos Arcul de Triumf. Am intrat de vreo oră în “Micul Paris” cu un rucsac în spate şi o tolbă cu dorinţe. Sunt un turist în ţara mea, un „eu”ce păşeşte agale printre o mulţime de „ceilalţi” ce se grăbesc cu feţe obosite spre joburile lor.

Încotro oare? Încotro m-or purta paşii, visurile şi anii! Îmi place să hoinăresc aşa, fără ţinţă, să mă afund în necunoscut şi să-mi odihnesc pleoapele în primul hotel ce-mi iese-n cale.  Mă opresc puţin. O clipă doar. Pe banca asta mică devenită leagăn pentru o mână de frunze veştejite. Se opreşte parcă timpu-n loc odată cu mine. Şi natura parcă. Dar stai! Se aude un foşnet din ce în ce mai intens, colo în tufişul din dreapta mea. Să fie oare vreo fiară mitologică? Vreun câine vagabond înfometat?

Dar ce să vezi !? O pisică iese din tufăriş unduindu-şi corpul precum o panteră în miniatură. Se perindă pe lângă banca mea miaunând mieros, îmi dă târcoale de câteva ori şi hop! mi se aruncă mâţa în braţe, aşezându-se sfidătoare pe umărul meu. O privesc zâmbind şi-mi aduc aminte de Edgar Allan Poe care scria cel mai bine atunci când muza sa, Catterina, i se aşeza pe umăr şi torcea liniştită ca un observator ce îi supraveghea munca. Îi văd medalionul prins în jurul gâtului şi îmi dau seama că nu e o biată pisicuţă a străzii. Îl deschid şi descopăr o adresă.medalion

Hmmm…nu trebuie să fie prea departe de aici.” îmi spun. „Hai, pisicuţo, hai să mergem acasă!” Iau mâţa în braţe şi pornim împreună ca acei „ceilalţi”, grăbiţi şi cu destinaţii precise.

Ajungem în faţa unui superb hotel- Hotelul Arc De Triomphe şi îmi dau seama că trebuie să fie o greşeală. Mă uit la medalion, mă uit la adresa hotelului. Corespundeau.hotel arc de triomphe

Ce se poate întâmpla? Îmi fac curaj şi intru. Parcă era o altă lume acolo, o lume a intimităţii, a luxului, a bunului gust. Un bărbat de la receptie se apropie de noi şi cu o voce haioasă exclamă:

-Caty, ma chérie, pe unde ai rătăcit până acum? Mulţumesc, domnişoară, unde aţi găsit-o pe răsfăţata asta mică?

– Pe lângă…pe lângă…Arcul de Triumf…răspund puţin derutată de asemănarea numelor. Caty- Catterina răsună în mintea mea ca un ecou. Trebuie să fie un semn, îmi zic.

-Vă mai pot ajuta cu ceva?

-Da…aveţi cumva vreo cameră disponibilă?

– Sigur. Acest hotel face parte din primul lanţ de boutique-hoteluri de patru stele din România, RESIDENCE HOTELS. Vă punem la dispoziţie studio-uri executive de lux, apartamente business, dar cred că pentru dumneavoastră este potrivită o camera standard. Veţi beneficia de acces la internet WI-FI, televiziune prin cablu, birou de lucru, aer condiţionat, cosmetice Bio, mini-bar, serviciu zilnic de menaj şi multe altele. Uitaţi aici o listă o completă:lista

Bărbatul acela părea că poate vorbi ore-n şir despre frumuseţea şi facilităţile oferite în acest loc. I-am mulţumit pentru amabilitate şi după ce am stabilit împreună toate detaliile m-am retras spre camera mea.

Avem şi saună şi jacuzzi! striga în spatele meu, omul cu voce haioasă. Puteţi face şi masaj de relaxare, cu pietre calde, cu bambus.  Şi împachetări.

Am întors capul, i-am zâmbit şi mi-am continuat drumul. Decorul acestui hotel boutique era sublim. Primitor şi cald, dar în acelaşi timp elegant şi luxos. M-am oprit din când în când să admir câte un tablou ce-mi făcea cu ochiul. Parcă eram într-o galerie de artă în care te puteai odihni, puteai mânca, puteai organiza cele mai selecte evenimente sau puteai pur şi simplu să stai cu ochii pe pereţi. Tablourile şi obiectele de decor spuneau câte o poveste. Atmosfera era de poveste. Iar fiecare oaspete devenea personaj din poveste.

Nu ajunsesem acolo nici măcar de o jumătate de oră şi deja mă simţeam altfel. Avea hotelul acesta farmecul de a oferi fiecărui oaspete ocazia de a se simţi deosebit, apreciat şi bineprimit. Aşa mă simţeam şi eu. Ca un om care-şi redescoperă casa. Ca un om nu oaspete, ci amfitrion. Tron nu aveam, dar aş fi îndrăznit să cred că sunt o regină, că în hotelul acesta îmi stă ascuns şiragul cu amintiri, toate dorurile şi gândurile.În cameră totul era cum şi-ar fi dorit până şi cel mai pretenţios turist. Era ca un micro-univers peste care domnea ordinea, magia detaliilor şi luxul obiectelor de mobilier. Din lemn masiv de cireş şi stejar acestea se îmbinau delicat cu ţesăturile englezeşti  şi din bumbac egiptean. De la fereastră până şi lumea se vedea altfel. Parcă aveam aşa o putere de a mă jucă nestingherit cu omuleţii din stradă, puterea de a-i muta de ici-colo ca pe nişte pioni. Mut. Era ca un film mut.  Iar eu ca un actor izolat, întemniţat în linişte.

Devenisem însă nerăbdătoare să descopăr locul acesta de-a fir a păr.  Liniştea camerei îmi pria, dar voiam să las totul să-mi vorbească. De la cea mai mica glastră, până la cel mai grandios obiect  din decor. Am trecut Bucureştiul şi obiectivele sale turistice pe locul doi şi am pornit la hoinărit prin hotel. Era o călătorie gratis pe care n-o puteam rata. Mi-am răsfăţat papilele gustative cu cele mai delicioase preparate puse la dispoziţie de bucătarii restaurantului Oliviers, am dat buzna într-o sală în care avea loc un eveniment corporate şi m-am oprit bineînţeles la SPA, unde serviciile sunt personalizate în funcţie de nevoile fiecărui oaspete. Am înşfăcat un măr de pe fructieră şi am intrat în jacuzzi.

Poate nu eram Agatha Christie ce dădea viaţă peripeţiilor lui Hercule Poirot în timp ce mânca pofticioasă mere, relaxându-se în cadă, dar aveam de spus şi eu o poveste despre incursiunea mea în acest hotel boutique. Şi credeţi-mă, pe cât de reală era, pe atât de fantastică mi se părea…

 

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2016! Pentru proba sponsorizata de Residence Hotels mic

Anunțuri

2 gânduri despre „Hotelul care spune poveşti

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s