Fără categorie

Algarve – o destinaţie de vis în care se nasc cele mai frumoase poveşti!

Uneori avem nevoie de poveşti.Să ne eliberăm de stresul cotidian. Să râdem cu poftă. Să ne bucurăm de lucruri mărunte. Şi cele mai frumoase poveşti sunt cele pe care le descoperim noi înşine sau de ce nu, chiar cele în care devenim personaje. Cu ajutorul uneia dintre agenţiile de top din România, Aero Travel (tour operatori pe destinaţii ca Siathos, Skopelos, Lefada, Parga, Sivota), ce se remarcă prin bilete de avion pentru zona business corporate şi nu numai, putem deveni personajele propriei călătorii.

Iar astăzi, cititorule, vei deveni parte din povestea mea.O poveste-călătorie, iar tu personaj principal, cititor- călător. O poveste pe care chiar tu o poţi transforma în realitate cu ajutorul celor de la Aero Travel.

 Destinaţia?

Una mirifică: regiunea Algarve din Portugalia. Fie că îţi doreşti o vacanţă în care să mergi cu copiii sau câteva zile de relaxare în doi (poate chiar şi în luna de miere), ori cu gaşca de prieteni, regiunea Algarve din Portugalia oferă o paletă largă de obiective turistice şi activităţi distractive.

Mai întâi trebuie să te cazezi, cititorule, aşa că îţi recomand  Hotelul Aurmar de trei stele, situat la câtiva metri faţă de plajă, în zona înverzită Praia dos Aveiros. Aici te poţi bucura de o cameră cu aer condiţionat, TV satelit, minibar, balcon şi grup sanitar propriu. Restaurantul Panoramic oferă o vedere superbă la ocean. Te poţi bălăci în voie în piscina exterioară sau în cea interioară, poţi juca golf pe mini-terenul pus la dispoziţie sau poţi întreprinde alte multe activităţi amuzante.

Şi bineînţeles că nu poţi ajunge aici fără să vizitezi şi capitala regiunii, oraşul Faro, cel mai sudic oraş din Portugalia, situat în apropierea Parcului Natural da Ria Formosa. La 10-15 km spre Est de Faro, către graniţa cu Spania se găseşte această rezervaţie naturală situată pe malul mării, la care se poate ajunge cu navele în cadrul unor excursii organizate.

Ce trebuie să ştii despre Faro, cititorule?

Faro este un oraş modern ce păstrează un centru istoric bine conservat, reprezentând totodată o destinaţie încântătoare pentru iubitorii de soare. Centrul istoric se află chiar în faţa portului cochet şi farmecă privirile trecătorilor prin arhitectura clădirilor construite în stil maur şi vopsite în culori vii. Tot aici te poţi relaxa admirând galeriile de artă sau savurând o cafea delicioasă într-una din cafenele primitoare ce se găsesc în această zonă a oraşului.

   

 

Ce mai poţi face în Faro?

  • Ia-ţi inima în dinţi şi rucsacul în spate şi descoperă Capela dos Ossos … ascunde o poveste impresionantă. Aceasta este decorată cu rămăşiţele oasoase a peste 1200 de călugări, devenind un simbol al vieţii efemere. Cam creepy, nu?

 

              

 

 

  • Vizitează Palatul Estoi… Clădirea impunătoare, acoperită la exterior cu plăci ceramice decorative şi modele florale are o intrare deosebită reprezentată de un mic templu şi de statuia celor Trei Graţii pe o scoică, o superbă copie a sculptorului italian Antonio Canova. Deşi, palatul a fost transformat într-un hotel modern, el încă păstrează stilul epocii în care a fost construit.

 

  • Refugiază-te în Centrul Ştiinţific Viva când vremea este nefavorabilă…Aflată în fosta staţie electrică din Faro, expoziţia ştiinţifică oferă un program inedit şi interactiv de interior pentru copii şi adulţi. Aici se află expuse numeroase explicaţii ale unor fenomene ştiinţifice, stimulatoare de zbor, expoziţia florei şi a faunei subacvatice locale. Deci, indiferent de vreme, în Algarve aveţi distracţia asigurată.

  • Fă o escapadă la Forum Algrave Shopping Mall…se află  pe drumul principal de la aeroport spre oraş. Un drum cu taxiul costă în jur de 10 euro, iar un bilet de autobuz este aproape 2 euro.

Cel mai frumos mod de a descoperi o nouă cultură este să îi testezi preparatele tradiţionale. Şi ce loc e mai potrivit pentru a-ţi răsfăţa papilele gustative dacă nu Luar da Foia, aflat în satul Monchique. Ȋn acest locşor rustic în faţa căruia se întind măreţe dealurile verzi din Algarve poţi degusta specialităţi precum şuncă de porc făcută local, brânză sărată de oaie din regiunea Serpa, pâine proaspătă, ciuperci cu usturoi şi miere. Cozido Monichique este numele unei astfel de specialtăţi tradiţionale gătită în vase speciale, cu cârnaţi afumaţi şi budincă neagră. Sună delicios, nu?

luar-da-foia

 

Şi după o asemenea degustare merge bineînţeles, puţin răsfăţ la soare. Praia de Faro este plaja principală, cu deschidere la ocean.  Poţi alege însă şi Praia do Camilo, stâncile de aici adăpostesc numeroase familii de cormorani şi pescăruşi cu capul negru. Dacă eşti pasionat de fotografii şi vrei să surprinzi o plajă superbă, cu un peisaj de vis, Praia de Marinha este cea mai potrivită. Dacă esti însoţit şi de copii, atunci optează pentru Praia de Odeceixe unde vei găsi într-o îmbinare perfectă, suprafeţe cu nisip auriu şi bazine cu o adâncime mică.

Praia do Camilo                                                                      Praia de Marinha

3f46a3c0-e110-4dc6-93de-72f50003a498            Algarve-Portugal-6

                     Praia de Odeceixe

maxresdefault

 

Dacă nu ai răbdare, călătorule, să leneveşti la soare, atunci îndreaptăţi paşii spre ocean. Poţi face surfing sau, de ce nu, kiteboarding. Acesta este o formă de sport ce îmbină elemente din surfing şi snowboard cu abilităţile de zbor, de tracţiune şi zborul cu parapanta.

    

Dacă nu te atrag sporturile extreme şi nu vrei să-ţi stimulezi adrenalina, cititorule-călător aminteşte-ţi de copilărie, petrecând clipe de neuitat la Aqualand, Aqua Show, Slide&Splash sau Zoomarine. Iar dacă vrei să rămâi cu “picioarele pe pământ” te poţi aventura pe unul dintre cele 40 de terenuri de golf din regiunea Algarve sau poţi participa la diversele evenimente organizate aici: petreceri pe plajă, competiţii, festivaluri.

golf      Medieval-Festival-of-Sines

Dacă îţi faci griji că nu ştii cum să îţi petreci serile, soluţia este una simplă: Albufeira. În acest oraş faimos pentru viaţa sa de noapte, petrecerile se ţin lanţ în cluburile şi barurile ce populează bulevardul The Strip. Cel mai renumit club din Portugalia rămâne însă Kadoc, cu 5 ringuri de dans şi o terasă ce imită o grădină tropicală. Nopţi vibrante în regiunea Algrave pe ritmuri diverse!

Albufeira-Day-Night-Party

Algarve – o destinaţie de vis în care se nasc cele mai frumoase poveşti! O lume în care călătorul se răsfaţă la soare, contemplă oceanul, îşi hrăneşte adrenalina şi descoperă o regiune în care istoria încă-şi păstrează parfumul, iar nuanţele moderne o învăluie-n mister.

O destinaţie – un sejur – o poveste! A L G A R V E!

 

Incursiunea online pe tărâmurile din Algarve s-a încheiat, cititorule-călător! E timpul să-ţi faci bagajele şi să-ţi îndrepţi paşii spre Portugalia! Aero Travel îţi pune la dispoziţie cele mai bune oferte!

Drum bun, călătorule!

 

Reclame

8 gânduri despre „Algarve – o destinaţie de vis în care se nasc cele mai frumoase poveşti!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s