Fără categorie

Cheia succesului!

Ca un om cu pasiunea pentru scris mişunându-i prin vene, sunt un aspirant. Aspir praful de pe toba cuvintelor,  încercând să le redau transparenţa şi să le fur aparenţa!  Aspir la a fi aspirată în plămânul inspiraţiei şi la a ieşi de acolo fulgerător (ca) cu o idee. Aspir la a face din Nimicuri, Fantezii.

Ca un om aspirat în vâltoarea cotidianului şi a unei societăţi de consum, am nevoie de un credit de nevoi personale. Am nevoie de Ajutorul Veritabil al Brokerului Specialist. AVBS! Şi aspir în continuare la o ExtraVita, trăită Natural, ca o Călătorie Perfectă.

Ca un om cu un mic blog ce-şi suspendă GÂNDURILE ca nişte note pe PORTATIV aspir la credit online, la credi(t)bilitate! Aspir la a da aripi cuvintelor şi a le învăţa să zboare spre offline, spre omul-cititor.

Dar acum stau la baza unor scări instabile, cu trepte clădite din iluzii, aspirând la ultima treaptă – a succesului, acolo unde creditul bancar se întâlneşte cu cel online.

Dacă la cel dintâi pot ajunge simplu, rapid şi gratuit cu ajutorul Experților financiari AVBS Credit, care  mă ajută expundându-mi toate ofertele, făcându-mi  un scoring preliminar, consiliindu-mă, întocmind şi depunând dosarul de creditare, la cel din urmă trebuie să caut resursele în mine şi să urc fiecare treaptă atent, cu răbdare, determinare, cu puterea de a rămâne acelaşi „eu” din spatele cuvintelor. A avea propriul broker de credite financiare este un LUX care nu costă. Pentru a dobândi însă creditul moral trebuie să fiu propriul meu „broker” şi  asta devine o necesitate. 

Ambele presupun însă RESPONSABILITATE! Responsabilitatea de a înapoia ceea ce am primit şi aceea de a nu-i dezamăgi pe cei care mi-au oferit timpul lor şi au trecut „pragul” blogului. Dar, cea mai importantă este însă, responsabilitatea faţă de propriul vis, faţă de însăşi persoana mea. Nu poţi oferi respect, dacă nu ţi-ai cultivat respectul de sine. La fel e şi cu responsabilitatea. N-o poţi „oferi” dacă nu ştii să ţi-o asumi, mai întâi tu faţă de tine. Trebuie să existe o Armonie pe acolo, pe aici, pe undeva.

Şi pentru că nu toate sunt mereu „Tulips&Sparkles”, aceste credite (financiar şi moral) au repercusiuni şi presupun consumarea timpului. Consumăm timp, cheltuind bani, dar ne bucurăm de satisfacerea nevoilor personale. Consumăm timp, investind energie, dar ne bucurăm că ne putem proteja reputaţia, câştigând credit în mediul online.

Dacă cheia ce deschide uşa Succesului ar fi doar Energia, atunci totul ar fi simplu şi am câştiga credit rapid. Însă nu e aşa. Să ajung la succes, la creditul moral după care tânjesc, trebuie să bat uneori la uşi blocate, să mă lovesc de praguri şi să mă împiedic de altele. Trebuie să am un mănunchi de chei pe care să le mânuiesc cu îndemânare…şi nu sunt puţine…şi uneori nici de ajuns.

Îmi propun să fiu transparentä, să le ofer cititorilor oportunitatea de a vedea că în spatele perdelei de cuvinte, nu se ascunde un roboţel, ci un om care are trăiri, pasiuni, visuri şi un drum pe care îl urmează şi în mediul offline. Îmi propun să fiu serioasă, creativă, originală şi să am curajul de a oferi informaţii interesante, corecte, susţinute sau nu, de propria experienţă.  Îmi propun, cu răbdare şi efort să lansez o nouă categorie pe blog care să se împletească perfect cu umila carieră pe care în doar câteva luni o voi îmbrăţişa. Cum am mai spus, consider că în calitate de profesor nu voi educa, ci voi îndruma elevii să viseze şi să-şi urmeze visurile. Şi îmi doresc şi mai mult să viseze în limba română. O limbă pe care să fie capabili să o scrie corect, să o înţeleagă şi să o folosească cu simţ de răspundere. Aşadar, aceştia şi toţi cititorii „flămânzi” şi dornici să străbată meleagurile limbii noastre, vor găsi pe blog „Porţia de gramatică”. Căci, nu-i aşa, românii ştiu româneşte. Să trăiască, să iubească….şi să scrie corect.

Până la urmă, ce credibilitate mai are un om care nu ştie să se exprime coerent, care „respiră” dezacorduri şi foloseşte „-i-urile” ca alţii „e-urile” în mâncare?

Dar, să nu uităm…pentru mine, pentru tine, pentru bunica şi pentru oricine altcineva, există AVBS! Mereu acolo să ofere cele mai bune credite!

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016!

Reclame

4 gânduri despre „Cheia succesului!

 1. Punct ochit, punct lovit! Ma bucura mult faptul ca ai amintit si de limba noastra româneasca.
  Da, Raluca! Eu nu pot decât sa te felicit pentru blogul tau „mic”, dar cu atâtea texte frumoase si interesante. Spune o vorba batrâneasca: „Lucrul bun la noua luni se vede”. La tine l-am vazut la sapte… prematur! :)))
  Iti doresc succes si de acum încolo si sper sa ne întâlnim si la toamna pe baricadele SuperBlogului.

  Apreciat de 1 persoană

 2. Cheia succesului stă undeva ascunsă prin buzunarele tale, trebuie doar să o identifici. Oamenii sunt unici, cheile care deschid ușile succesului sunt și ele unice!
  Dacă îți dorești, muncești și ești ambițioasă, vei fi de neoprit!
  Îți mulțumim pentru articol!

  Apreciat de 1 persoană

  1. Multumesc si eu! In opinia mea, cheile succesului nu sunt atat de diferite (si multe se regasesc chiar in verbele pe care le-ati enumerat „doresti, muncesti, esti ambitios”), diferenta o face insa abilitatea noastra de a le manui si alegerile pe care le facem! O zi frumoasa!

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s