Superblog

Unde nu-i cap, vai de buzunar!

 Început de septembrie. Început de drum. Început de viaţă comună. O viaţă nouă spre care păşim la unison. Cu voioşia începătorului ce maschează subtil o teamă accentuată. Teama de nou.  Aceeaşi teamă cu care intrăm într-o casă nouă. A noastră. Sună ciudat. Până mai ieri vorbeam despre „ al meu” şi „al tău”, iar acum ne tremură buzele când rostim „al nostru”. Poate că tremură din cauza aceleiaşi temeri ce s-a înghesuit undeva în noi sau poate e emoţie pură. Ori din cauza vreunui cuvânt ce stă pe vârful limbii şi aşteaptă să fie înghiţit. Cum suntem şi noi. Înghiţiţi de o sferă a noului. Iar pluralul. E bine totuşi că suntem noi ca să împărţim totul la doi.

Tot amândoi am ajuns şi la concluzia asta:

Nu orice casă înseamnă acasă.

Acasă te simţi în locul în care ai pus suflet chiar şi atunci când ai stat zeci de minute să potriveşti tabloul pe un perete.

 

Împărţim acelaşi crez şi suntem pregătiţi să facem locul ăsta din casă –acasă. Din fericire pentru noi, buimăceala ce-i defineşte pe cei aflaţi la început de drum, pe noi nu ne caracterizează. Ştim exact de unde să începem. În procesul de renovare/ finisare e foarte important să ai ca aliat un magazin cu o gamă diversă de produse, cu un raport calitate-preţ avantajos, aşa cum este Diego. În acest mod, am scăpat de drumurile de la un magazin la altul, de căutările interminabile, de stresul ce-ne ţine încordaţi şi de teama că nimic nu va ieşi aşa cum ne dorim.

Şi toate astea graţie lui Diego, „Un participant influent pe piaţa produselor pentru amenajări interioare” din Bazinul Carpatic, ce prin intermediul celor 150 de magazine aflate pe teritoriul a trei ţări (România, Ungaria şi Slovacia) ne-a pus la dispoziţie o paletă largă de produse adunate în colecţii sezonale în concordanţă cu ultimele tendinţe în decoraţiuni interioare.

-Hai, iubitule, eşti gata?

-Sosesc…

-Ia şi cardul de fidelitate! E pe noptieră…

-La ce ne trebuie?

-Cum la ce ne trebuie? Cu ajutorul lui beneficiem de promoţii suplimentare şi reduceri personalizate, ne-am abonat la newsletter şi să nu uităm dragule, este gratuit!

-Oh, iubito, cum le ştii tu pe toate!

-Bineînţeles, iubire! Unde nu-i cap, vai de buzunar! Acum, hai! La Diego înainte!

Card de fidelitate DIEGO

***

Am fost întâmpinaţi cu o ceaşcă de cafea delicioasă, iar sfaturile consilierilor profesionali ne-au simplificat enorm munca şi ne-au ajutat să facem cele mai potrivite alegeri, pentru gustul şi bugetul nostru.  Şi bineînţeles, spre fericirea lui Mihai care-şi pierde imediat răbdarea, dacă nu şi-o fi pierdut-o înainte de a păşi în magazin, numai la gândul că e însoţit de o cusurgioaică aşa ca mine. Drept să vă spun, cusurgioaică, cusurgioaică nu sunt. Ȋmi place să fiu atentă la detalii, să iasă totul aşa cum îmi doresc şi poate sunt olecuţă pretenţioasă, dar …nimic mai mult.

Klubkártya

-Cred ca am cam terminat cumpărăturile…mă adresez lui Mihai cu juma` de gură, în timp ce ochii îmi fugeau încă la produsele din magazin.

-Da, şi eu cred la fel! Să mai verificăm o dată lista şi după să cerem nişte informaţii despre tarifele de transport la domiciliu.

Parchet laminat Woodstep de 8 mmm cu decor castan albit?

-Bifat! Ba chiar beneficiem şi de garanţie de sistem Woodstep de 20 de ani!

– Pardoseală rezistentă la apă pentru baie şi bucătărie?

-Avem. Am ales din aceea modulară de vinyl tip LVT, formată din plăci cu aspect rustic de duşumea naturală, pe suport autoadeziv. Am luat si plintă.

 –Traversă pentru hol?

-Este! Chiar tăiată gratuit la dimensiunsiunile dorite de noi, plus accesoriile recomandate: plasa antiderapantă şi soluţia de curăţat.

              Traversă Moderno   

Tapet pentru living?

– Da! Tapet Florance, viles din fibră de lână! Avem şi adezivul special. E în ordine!

 –Galerie și sină pentru perdea?

Si pentru living si pentru dormitoare. Plus perdeaua achiziţionată care a fost tivită gratuit.

-Ah, da…uitasem de perdeaua aia frumoasă cu fire de iarbă!! Acum, hai acasă! Ai rezistat cu stoicism, iubitule!

 

 

 

 

 

 

 

 

***

De câteva ore bune, produsele zac liniştite în sufragerie. Atmosfera e apăsătoare! Mihai vorbeşte de oră la telefon încercând să găsească pe cineva să ne ajute cu montarea parchetului şi a tapetului, iar eu nu îmi găsesc locul.  Mă împiedic de tot ce-mi stă-n cale şi-mi zdrobesc oful, muşcându-mi limba. La televizor o tipă simpatică vorbeşte despre proiecte DIY, despre recondiţionarea mobilei şi transformarea obiectelor banale în adevărate opere de artă.

Fac repede nişte conexiuni, deşi primul gând mi s-a părut imposibil. Dar, gura mi-o ia pe dinainte ca şi cum ar fi dirijată de o forţă exterioară.

-Iubitule, ce-ai zice tu, dacă am iniţia noi un proiect DIY şi am încerca să punem singuri parchetul şi tapetul? Cât poate să fie de greu? Cu sfaturile primite de la consilierii Diego şi căutând mai multe informaţii pe Internet, eu zic că vom reuşi. În plus, am scuti o grămadă de bani, am putea merge în vacanţă şi mi-aş lua şi eu covorul ăla din gama Tulipo pe care l-am vazut pe pagina de Facebook Diego Romania şi care mi-a plăcut atât de mult.

Mă aşteptam să îmi râdă în faţă. Până la urmă nici eu nu eram prea sigură pe ideea mea, dar era totuşi o idee…

Mă privea cu ochi suspicioşi, ca un om care îşi disecă miile de gânduri pentru a da un răspuns potrivit

-Că bine zici! Adu laptopul şi hai să vedem ce ne trebuie!

***

-Uite aici, am găsit! Avem nevoie de un ferăstrău pendular, ruletă, riglă şi creion. Şi iată ce paşi simpli avem de urmat:

 1. Întindem mai întâi bucăţile de folie specială pe toată suprafaţa camerei şi lipim cu bandă adezivă unde aceastea se îmbină.
 2. Punem penele pentru spatiul de dilatare, între parchet si perete.
 1. Începem primul rând cu placa întreaga, care se pune cu nut-ul spre perete.
 2. Decupăm jumătate de placă.
 1. Al doilea rând începem cu jumătate de placă pentru a se consolida îmbinarea din laterală.
 1. Rândurile următoare le începem alternativ cu placa întreaga si jumătate de placa, pâna se termina suprafaţa de montat.
 2. Fixăm clemele de plintă în perete şi după colţarele.

 

-Caută şi despre tapet, iubito, să strângem toate informaţiile şi să ne apucăm de treabă!

Nu mai este necesar să mă documentez, dragă! Procesul e mult mai simplu. Aplicăm adezivul pe un perete cu o rolă, punem tapetul peste adeziv şi după îl presăm uşor astfel încât să nu apară bule de aer. Din trei paşi şi „trei” mişcări treaba e ca şi teminată.

-Băi, dar tu chiar le ştii pe toate?

-Aproape! Haha! Ţi-am spus doar, iubitule, unde nu-i cap, vai de buzunar!

***

Început de august.  Dacă vă întrebaţi ce s-a întâmplat în continuare, aflaţi că tocmai m-am  întors din vacanţa plătită cu banii economisiţi. Da! Şi mi-a fost tare dor de căsuţa mea, mai ales de super covorul multicolor achiziţionat de la Diego după încheierea renovării. Mă înveseleşte instant covorul ăla. Mă simt de parcă aş avea propriul curcubeu în sufragerie!

În ceea ce priveşte proiectul DIY întreprins, vreau să ştiţi că a fost chiar distractiv. Cu puţină îndemânare, un strop de răbdare şi produse de calitate, era imposibil să nu iasă o treabă bună.

Şi, deşi nu sunt o specialistă, aş îndrăzni totuşi să vă dau câteva sfaturi:

 1. Înainte de a monta parchetul, asiguraţi-vă că suprafaţa este uscată, plană şi stabilă.
 2. Totodată, păstraţi timp de 48 ore parchetul în camera unde va fi montat, în poziţie orizontală, pentru a avea timp să se „acomodeze” cu umiditatea din camera respectivă.
 3. Atunci când aşezaţi plăcile, orientaţi-vă după direcţia în care pătrunde lumina în cameră.
 4. Nu uitaţi să folosiţi pene, lăsând parchetului spaţiu de dilatare. ( 1- 1,5 cm distanţă de perete).În lipsa acestuia şi /sau din cauza umidităţii, parchetul dvs. riscă să se umfle

Acestea fiind zise, spor la treabă! Nimic nu e imposibil şi nimic nu-i mai frumos decât să contemplăm rodul muncii noastre! Mai ales când avem un DIEGO care să ne asigure produse de calitate.

„Pentru orice realizare, primul pas este curajul.” 🙂  – Johan Wolfgang von Goethe

1.JPG

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog!

diego_RO

Reclame

Un gând despre „Unde nu-i cap, vai de buzunar!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s