Superblog

SSD-Medicamentul minune

O altfel de istorie”

„Astăzi, Internetul şi tehnologia informaţională au făcut slalom printre concepţiile tradiţionaliste, punându-şi amprenta mai mult sau mai puţin în fiecare domeniu de activitate.  Socializarea ocupă însă, un loc fruntaş, iar motivele sunt diverse, unii chiar preferând să-şi creeze o viaţă paralelă pe reţele de socializare, căci, nu-i aşa, conceptul lui Descartes –„ Cogito ergo sum” (Gândesc, deci exist) a devenit uşor, uşor –„ Am Facebook, deci exist”. Şi asta ca să nu mai vorbim de paradoxul lui Socrate „Ştiu că nu ştiu nimic” , transformat în „Ştiu că nu ştiu nimic, căci ştie Google tot.

Într-un viitor apropiat Terra se va numi Notre Dame şi va fi locuită de nişte gheboşi cu mişcări automatizate, ca nişte emoticoane ce exprimă la nesfârşit aceeaşi stare. Like-ul va deveni un salut universal şi va înlocui banala strângere de mână, banalul „Bună”/ „Bună dimineaţa!”/”Bună seara!”. Astfel, febra musculară va fi cea mai răspândită boală. Imaginaţi-vă doar câte like-uri ar trebui să arătaţi zilnic  în stânga şi în dreapta.  Probabil că prin pieţe şi parcuri vom vedea ridicate la unison o mare de simpatice degeţele ce se salută care cum apucă.

Dar, să lăsăm viitorul să păşească încet, încet spre noi şi să ne întoarcem puţin în trecut. Oare istoria şi-ar mai fi urmat cursul ştiut de toţi?  Oare regii şi împăraţii s-ar fi războit în like-uri şi share-uri pe Facebook?

Fiecare îşi poate imagina n situaţii şi scenarii. Eu mi-am imaginat ce-am vrut!

 • Acum  500.000 de ani, în Preistorie

Dacă în Preistorie ar fi existat gadgeturi, Internet şi Wi-Fi, cu siguranţă, homo sapiens s-ar fi certat toată ziua cu nevastă-sa că în loc să vâneze stă pe tabletă… iar când reuşea şi el să prindă ceva, pierdea timpul postându-şi prada pe „perete” şi se certau din nou.

 

 

 

 • Anul 106 d. Hr

Dacă dacii nu s-ar fi rugat zeului Zalmoxis, ci zeului Google, probabil că şi-ar fi cumpărat şi ei nişte arme.  N-ar mai fi pierdut războiul şi Dacia nu ar fi fost cucerită.

 

 • 6/17 iunie 1462 Atacul de noapte

Dacă ar fi existat Facebook-ul pe vremea lui Vlad Ţepeş, înainte de Atacul de noapte de la Târgovişte cu siguranţă şi-ar fi dat check-in că e acasă şi ascute ţepe. I-ar fi luat prin surprindere şi mai tare pe turci.

 •  26 iulie 1476

Săracul Ştefan cel Mare, după înfrângerea de la Războieni nu s-ar mai fi rugat de mama focului la porţile cetăţii să-i deschidă mumă-sa. Îi posta pe wall o poza cu trandafiri şi o melodie de-a  lui Fuego şi ar fi înduplecat-o numaidecât.

 • 27 mai 1600

Mihai Viteazul în 1600 i-ar fi dat block pe Facebook lui Ieremia Movila din Moldova, devenind astfel cel care a înfăptuit prima unire a românilor. Lucru care avea să reprezinte imediat motiv de fală pe reţelele de socializare.

 • 24 ianuarie 1859

  Când s-a realizat Unirea Principatelor Române, toţi românii în frunte cu Alexandru Ioan Cuza şi-ar fi pus la fotografia de profil, poze cu steagul României.

 

 • 14 martie 1881

După ce România a devenit Regat, Carol I de Hohenzolerlern-Sigmaringen şi-ar fi  schimbat imediat  locul de muncă pe Faceboook în „BOSS la România”.

 •  23 august

Dacă ar fi existat Facebook-ul, in fiecare an, cu puţin înaintea datei de 23 august, Nicolae Ceauşescu ar fi trimis tuturor românilor câte o invitaţie la evenimentul său, faimoasa paradă ce elogia comunismul.”

Aceasta era prima parte a eseului pregătit pentru ora de istorie. Mai aveam nevoie de o notă pentru a mi se încheia media şi era musai să fie 10 ca şi media să fie 10. Aveam de gând să-l dau pe spate pe prof, demonstrându-i că istoria poate fi distractivă. Trecutul nu-l putem schimba în realitate, însă în imaginaţie este ca oricare alt element supus modelării.  Destinul sau mai bine spus, nenea Ghinionu` a făcut ca până la momentul în care să-l dau pe prof „pe spate”, să pic eu pe spate. La propriu. De nervi.

De câteva zile, domnul PC scotea un zgomot de zici că un mic şoricel îşi făcuse casă în el. Se bloca întruna, iar acum era mai blocat ca niciodată. Fix acum! Când mi-era lumea mai dragă şi „scrisul mergea ca uns”!

Am zis ceva „dulce” printre dinţi şi m-am apucat să-l resuscitez cu câteva lovituri „blânde”. Mare greşeală! În loc să-şi revină, şi-a dat brusc duhul, în timp ce continuam să-l privesc cu stupoare, ca să nu zic ca boul la poarta nouă. L-am repornit şi când colo, ia eseul de unde nu-i. Aşa-i când eşti prins în mrejele imaginaţiei, uiţi să mai dai „save file” şi toată munca se duce pe apa Sâmbetei.

Atât ţi-a fost! dar…Ce-i de făcut, fată?” mi-am zis în sinea mea în timp ce mă perpeleam pe lângă domnul PC ca cloşca pe lângă ouă.

M-am gândit şi răzgândit de zece ori până când o idee mi-a străfulgerat mintea. „Doctorul calculatoarelor”! Da, da!

Cum de nu mi-am dat seama mai devreme? Mihai este astfel supranumit în cercul nostru de prieteni, datorită pasiunii faţă de tot ce ţine de domeniul IT (pasiune, devenită între timp profesie). Am pus mâna pe telefon şi l-am sunat. I-am povestit de-a fir a păr tot ce mi s-a întâmplat, mai mult urlând şi într-un ritm alert de parcă alergam la maraton.

Ȋmi răspunde imediat. Cu precizia omului ce deţine cheia rezolvării. Cu răceala medicului care are în spate o vastă experienţă, devenind „imun” la suferinţă.

-Iubito, după o primă analiză, „fişa medicală” a domnului PC, se prezintă cam aşa:

Simptome

-Domnul PC se mişcă foarte greu

-se blochează mereu

-produce un zgomot ciudat, deranjant

Diagnostic

Hard-diskul este defect şi prezintă bad-uri fizice.

Tratament

Pentru soluţionarea problemei şi înlăturarea „simptomelor nocive” pentru domnul PC  şi totodată pentru Sfântul Buzunar se recomandă accesarea lui Monsieur Google şi căutarea de Oferte SSD sau chiar Promoţii SSD Kingston. Mai mult, HyperX, divizie a companiei Kingston Technology este liderul mondial independent în produse de memorie, deci ai grijă să-ţi iei un SSD la puterea Xyper X. Ascultă aici, la domnu` doctor şi nu- l încărca pe nenea PC u` cu tot felul de alte „tratamente”. SSD-ul ăsta e cel mai bun.
Cu siguranţă există cel puţin un Magazin online care să deţină astfel de SSD-uri ( Solid State Drive) – înlocuitoare ale hard disk-ului , având aceeaşi funcţie, de stocare.

Beneficiile tratamentului

„Medicamentul” SSD  va acţiona în forţă eliminând toate efectele negative produse de hard disk-ul defect.

Se va putea observa clar viteza uimitoare de acces şi transfer a fişierelor şi a aplicaţiilor.

SSD-ul oferă rate mai mici de consum de energie, având totodată o greutate mică ca o jucărie de ~100 grame, rezistentă la temperaturi de până la 70 de grade .

Nu mai este nevoie să foloseşti defragmentarea, aceasta a fost inlocuita de optimizarea SSD-ului.

Un alt beneficiu este fiabilitatea, iar zgomotul şi vibraţiile devin insesizabile.

Sensibilitatea domnului PC va fi înlăturată, datorită rezistenţei pe care o are la şocuri, rezistenţă dobândită graţie lipsei de componente mobile.

 

Ce mai puteam spune după o asemenea pledoarie? M-am conformat ca un copil ascultător tuturor instrucţiunilor şi crede-mă, nu regret deloc.  Domnul PC e acum în stare perfectă, ba chiar şi media la istorie mi-a fost 10. Atât cât merită şi SSD-ul achiziţionat. N-aş renunţa la el nici pentru 100 de hard disk-uri.

logo_mediadot_patrat11181779_1191560034193379_4769063824927517783_n

 

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016!

Reclame

6 gânduri despre „SSD-Medicamentul minune

  1. Sa se plictiseasca? Asa repede? Nu cred. Eu am impresia ca tot mai multi s-au „mutat” cu totul pe Fb! De la „a bea „cafeaua pe FB, pana la a se casatori. Tot ce vrei sa stii despre o persoana, pe FB gasesti! Si aici ma refer la feisbucistii infocati! O zi frumoasa, Irina si mult succes!

   Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s