Fără categorie

Decalogul iubirii mele…

Cearşafurile zac vâlvoi pe pat. Sunt mai leneşe ca mine. În bucătărie se aude o melodie antrenantă în surdină. Cafeaua clocoteşte în ibric şi se scurge încet pe marginea lui ca o cascadă neagră.

-Ah, iar am murdărit aragazul!

O răstorn cu grijă într-o ceaşcă înflorată, înşfac o revistă de pe frigider şi mă retrag nerăbdătoare pe balcon. Că-i iarnă sau vară, că ninge viscolit sau stropi de ploaie se izbesc de geam, eu acolo îmi beau cafeaua. Acolo îmi iau „shot-ul de revigorare”, privind spre un oraş ce s-a trezit cu mult înaintea mea. Maşinile mărşăluiesc în ambele sensuri ca nişte armate de furnici, nu numai roşii, ci de toate culorile. În depărtare, unde străzile se-ntâlnesc într-o banală interesecţie se aude un marş al claxoanelor.

Mă aşez în micuţul fotoliu ce mă aşteaptă mereu să-mi beau cafeaua, ce deseori mă ascultă când fredonez melodii şi mă las purtată de val. Pe măsuţa din ratan îmi zâmbeşte un buchet bogat de lalele multicolore, catifelate şi graţioase. Dar nu, nu ele îmi atrag atenţia în acest moment. Am un intrus în decor pe care îl sesizez numaidecât. Un plic drăguţ stătea lipit de vaza cu flori şi aştepta cuminţel să-l deschid.

sursa: livrarefloribucuresti.ro

 

Un tremurat îmi ia cu asalt trupul. Sângele îşi testează viteza prin vene. Sufletul îngheaţă pentru câteva secunde, iar creierul o ia la trap printre amintiri. Ziua mea de naştere nu e. Aniversarea noastră nu e. Şi nici vreo sărbătoare închinată dragostei. Deschid plicul în timp ce un amalgam de stări şi sentimente se rostogoleşte prin mine ca un bulgăre de zăpadă. Despăturesc în grabă biletul ca un copil care desface nerăbdător cadoul de Crăciun.  Amuţesc.

Acel „îţi promit să” îşi găsea acum continuarea…

Ce mai pot spune? Cuvintele sunt de prisos. Ştiam că este sensibil, dar şi puternic. Ştiam că mă iubeşte, căci mereu îmi spune. Dar nu mă aşteptam niciodată la un asemenea gest,  într-o zi oarecare, o zi simplă fără vreo simbolistică aparte pentru iubirea noastră. Am strâns biletul la piept într-o dulce îmbrăţişare. Minute în şir. Simţeam că timpul stă în loc până când cerul s-a pornit să cearnă lacrimi. De emoţie sper. M-am ghemuit şi mai tare în fotoliu şi m-am lăsat pradă reveriei. Până când?

Până când soneria s-a auzit tot mai tare, într-un ritm crescendo.  M-am grăbit să deschid, aşteptând să întâlnesc o figură cunoscută, poate chiar a lui Mihai, deşi ştiu că este la serviciu şi până la sfârşitul programului mai sunt câteva ore bune.

Un curier cu flori îmi zâmbea larg în timp ce îmi aşeza în braţe un superb buchet de irişi cu lalele galbene şi trandafiri albi. Albastru e culoarea mea preferată. Albastru înseamnă puritate, gingăşie, putere şi eleganţă. De-aş putea să-mi pictez sufletul, aşa l-aş picta. Albastrul e culoarea sufletului meu.

sursa: livrarefloribucuresti.ro

-Flori cadou? De la cine? îl întreb, privindu-l cu aceeaşi stupoare pe omul din faţa mea.

-Cineva a apelat la florăria online la care lucrez, florărie din Bucureşti şi ne-a rugat să vă aducem flori la domiciliu.

-Bine, bine, dar cine, cine a apelat la florărie cu livrare?

De pe scări se auzi o voce înăbuşită:

-Eu iubito, eu! Eu am apelat la livrare buchete irişi şi trandafiri albi în Bucureşti!

– Dar cu ce ocazie, că nu înţeleg?!

-Prostuţo, nu am nevoie de nicio ocazie ca să-ţi dovedesc cât de mult te iubesc, să te surprind şi să-ţi fur zâmbete. Tu eşti unicul motiv. Şi meriţi asta în fiecare zi.

Acel „prostuţo” suna atât de dulce şi putea egala orice compliment. Mă emoţionasem până la lacrimi.  Priveam bărbatul din faţa mea, cu cămaşa udă, lipită de piele, cu ochi mari şi calzi, cu buze cărnoase şi-mi dădeam seama că îmi văd viitorul, întreaga mea lume.

l-am sărit în braţe. În el avea loc un adevărat concert, iar inima bătea în ritmul celei mai frumoase melodii de dragoste.

Sursa: Arhiva personala

 

Post-scriptum: 

Bărbaţi, faceţi-vă soţiile/iubitele fericite şi surprindeţi-le mereu chiar şi cu gesturi mici. O floare transmite mult decât o mie de cuvinte. Mai ales că acum, dragilor, nu mai aveţi scuze. Există  livrare flori Bucureşti şi vă poate sări oricând în ajutor cu cele mai frumoase şi proaspete flori. Şi nu uitaţi: iubirea nu are nevoie de zile speciale pentru a fi dovedită. Iubeşti acum, iubeşti şi mâine şi peste o săptămână şi peste o lună. Aşa că, de ce să o surprinzi doar de aniversarea voastră, de onomastică sau de Dragobete?

LivrareFloriBucuresti

Acest articol a fost scris pentru SpringSuperBlog2016!

Reclame

8 gânduri despre „Decalogul iubirii mele…

  1. Desi banale pentru unii, povestile cu flori sunt totdeauna pline de emotie. Al meu îsi facuse un obicei din a-mi oferi flori de ziua mea. Numai de ziua mea! Am pastrat câtiva ani la rând trandafirii si vazele imense în care mi le oferea mereu. Jos, în camara, se strânsesera deja patru sau cinci. Glumeam cu el, spunându-i ca atunci când se vor strânge zece, deschid magazin! Anul asta nu am primit flori de ziua mea… si, culmea, le pregatisem locul deja. 🙂
    În schimb, vine acasa, din când în când, cu flori în ghiveci. Îmi trecea prin cap sa glumesc iar… sa-l întreb cu ce-a gresit de-mi aduce flori (fara un motiv special). Dar m-am abtinut, sa nu-i piara obiceiul, la fel cum a pierit cel de ziua mea. :)))

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s