Fără categorie

Ambasadorul dorinţelor tale

Ai fugi de cotidian, de stresul ce te apasă până la spleen şi-ţi înfulecă lacom energia! Ştiu! Şi eu aş fugi!

Ai fugi spre locuri unde să-ţi testezi limitele, să-ţi întăreşti curajul, să-ţi aţâţi imaginaţia şi să absorbi cunoştinţe şi amintiri…ca un burete! Ştiu! Şi eu aş fugi!

Ai fugi într-o călătorie, intr-o vacanţă, pentru o zi, două, nouă, tu cu TINE, cu un EL sau o EA, ori cu nişte EI de-ai tăi! Ştiu! Şi eu aş fugi! Cu un el, mai exact!

 Ai fugi, dar nu ştii unde, căci sufletul ţi se-mparte-n zece şi vrea şi munte şi mare, şi deşert şi ploaie, hotel sau locuiţă lacustră, linişte sau poate zbucium, un pisc pustiu sau o junglă bogată. Ştiu! Dar pentru asta exist eu – Ambasador CND Turism. Ambasadorul dorinţelor tale, al vacanţelor speciale!

Şi mai ştiu că vei face ochi mari când îţi voi spune că un singur nume, o singură ţară îţi va satisface toate capriciile. Mari şi mici. PERU! Da, Peru! Există în această ţară mai multe lucruri frumoase decât îşi poate imagina călătorul, mai multă istorie precolumbiană ce rezistă cu stoicism sub negura timpului, mai mult misticism, mai mult exotism şi mai multe feluri delicioase de mâncare decât poate intui turistul înaintea unei aventuri pe aceste meleaguri. Există până şi mai multe tipuri de relief şi climă ce se îmbină suav într-o diversitate greu de imaginat.

Şi când imaginaţia întâlneşte oprelişti nu-ţi rămâne decât să-ţi iei rucsacul în spinare şi să profiţi de ofertele turistice  puse cu mult drag la dispoziţie de CND-Turism. Un circuit turistic captivant şi presărat cu momente de neuitat reprezintă o portiţă deschisă larg spre o oază de linişte şi revigorare.

Coborând din avion pe tărâmul considerat leagănul civilizaţiei incaşe descoperi un oraş, o capitală în care eleganţa şi modernul se împletesc subtil cu esenţe coloniale vechi de sute de ani. Lima, supranumit şi Oraşul Regilor, este un important centru comercial, financiar şi cultural al ţării, întinzându-se între Anzii cu povârnişuri deşertice aurii şi Oceanul Pacific cel înspumat. Poţi începe cu o plimbare relaxantă prin centrul colonial, poposind pe la muzeele şi bisericile (Catedrala, Biserica Santo Domingo, Biserica San Francisco, Muzeul National de Arheologie, Muzeul Antropologie si Muzeul de Istorie)ce se aştern grandioase de-a lungul drumului. Iar când picioarele resimt oboseala, odihneşte-ţi sufletul pe ţărmul oceanului şi lasă-te alintat de atmosfera  răcoroasă.

Surferii ce colorează mai mereu oceanul, dansând cu valurile înalte îţi vor oferi o imagine inedită, aceea a libertăţii îmbrăţişate şi asumate indiferent de riscurile existente.Imagini pentru surferi

Iar seara, seara răsfaţă-ţi papilele gustative cu preparate ce stau trecute pe cartea de vizită a gastronomiei peruane. Este vorba despre ceviche, peşte crud marinat în suc de lime şi ardei iute, ce merge de minune cu pisco sour, un cockteil din rachiu de struguri, suc de lime şi sirop de zahăr.

De la ocean, retrage-te spre deşert, de la surf, optează pentru sandboarding sau un tur cu un buggy care să te plimbe pe dunele din Huacachina. Lasănd în spate deşertul, îndreaptă-te apoi către est, către munţi, către păşunile alpine populate de vestitele cămile andine, către legendele ce înconjoară lacul Titicaca şi comunitatea Uros, un exemplu de viaţă reală, diferită, de tradiţii ce se pătrează cu sfinţenie. Nu uita să poposeşti şi în oraşele Arequipa şi Cusco, capitala incaşilor, un oraş al catedralelor şi bisericilor catolice.

Sandboarding in Paracas, Peru

Ia-ţi apoi porţia de istorie vizitând Machu Picchu şi porneşte mai întâi cu o călătorie fantastică la baza ruinelor acestuia, cu trenul Vistadome creat special pentru a admira superbele peisaje, căci are un acoperiş decapotat, făcut din sticlă. Machu Picchu este una dintre noile minuni ale lumii ce-ţi taie respiraţia, străbătând interiorul cetăţii, terasele, templele, casele. Acolo te simţi mai aproape de cer, în pântecul istoriei străvechi, într-o lume în care natura e îmbrăcată în mister.

SURSA Aici

Adu-ţi aminte apoi de jungla urbană pe care ai lăsat-o acasă. Pentru o secundă numai. Căci, începând cu Puerto Maldonado îţi vei purta paşii spre jungla amazoniană. Madre de Dios, aşa cum e numită datorită florei şi faunei extrem de bogate, te va face să realizezi că oamenii săraci ce o populează sunt mult mai bogaţi decât ţi-ai fi imaginat, nişte regi în sălbăticia naturii. Departe de zgomotul străzilor, de obligaţiile sociale, de muzica asurzitoare. Un imperiu însă, al plantelor ce caută soarele, al florilor otrăvitoare, al copacilor ce-şi şoptesc într-o crâncenă îmbrăţisare, al papagalilor multicolori, al maimuţelor jucăuşe, al insectelor bizare, al armatelor de furnici, al libelulelor purpurii. Toate, mici şi mari zugrăvesc frumuseţea violentă a pădurii tropicale amazoniene.

Seara, mângâie-ti simţurile admirând cerul, într-un hamac comod, ascultând cântecul naturii, al junglei ce se pregăteşte de culcare. Lasă în spate confortul hotelurilor şi adopăsteşte-te pe timpul nopţii în căsuţele amenajate în lodge-uri. Fără curent electric, fără Wi-Fi. Doar tu şi decorul primitiv, însă primitor prin însăşi farmecul său.

Dimineaţă, fă-ţi din nou cărare spre această lume exuberantă, la cârma unui canoe, alunecând pe râul Rio Madre de Dios, în căutarea caimanilor amazonieni. Vei avea parte de zile – pansament pentru rănile adâncite de stresul cotidian, de zile în care te vei încărca cu amintiri şi energie pe măsură ce vei descoperi cultura şi lumea peruană, părticică cu părticică.

Întoarce-te apoi acasă mai plin, nu de tine, ci de senzaţii, stări şi sentimente care să-ţi amintească de faptul că acolo pe unde ai trecut, ai lăsat o bucăţică din tine şi ai furat alta în schimb. Şi toate adunându-se vor forma persoana care eşti azi, mai bună, mai încrezătoare, mai bogată.

Şi nu uita că acum nu mai trebuie să fugi! Nu ai de ce! CND Turism este şi va fi mereu acolo să-ţi hrănească dorul de ducă şi să te ghideze spre noi colţuri de lume, unde inima-ţi pofteşte!

Acest articol calator a fost scris pentru SpringSuperBlog 2016!logo-vacante-nou

*sursa foto : travel.descopera.ro

Reclame

13 gânduri despre „Ambasadorul dorinţelor tale

 1. „Acolo te simți mai aproape de cer.. ” și mai ales „oamenii săraci.. regi în sălbăticia naturii” …chiar pare un loc” – pansament” , ca o minune care așteaptă să fie descoperită cu adevărat. O postare atât de relaxantă.. 🙂

  Apreciat de 1 persoană

  1. Multumesc! Am incercat sa surprind frumusetea peruana in toate ipostazele ei! Ar mai fi multe de spus, insa cand exista limita de cuvinte nu-ti ramane decat sa iei putin de colo, putin de colo si sa faci un tot. O zi frumoasa! :*

   Apreciat de 1 persoană

 2. Și eu aș vrea să ajung pe acolo dar până să mă arunc peste granițe, vreau să mai vizitez locurile din țărișoara noastră. Că e faină tare și draga de ea!

  Weekend frumos! :-*

  Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s