Fără categorie

D`ale A(e)rianei!

             Să mă întorc în casa bunicilor, pe strada ce până mai ieri era doldora de cete de copii, reprezintă un prilej de a-mi reîncărca bateriile şi de a mă scutura de stresul cotidian ce se ţine de viaţa mea ca un scai. Încă de la ultima reuniune de familie, am stabilit cu Ariana (verişoara mea) să ne întoarcem de ziua bunicii, pe 14 august şi să-i facem o surpriză. Bunica e genul de persoană care se bucură ca un copil, până şi de cele mai mici gesturi. Sub pielea tăbăcită, în spatele ochilor cu pleope căzute se ascunde un suflet blând, pe care mi-e mai mare dragul să-l fac să zâmbească.

14 august

Dimineaţa a fost compromisă. Deşi plănuisem să plecăm pe la ora 9:00, scumpa mea Ariana a trebuit să stea 2 ore să se machieze şi să-şi întindă părul, de parcă urma să se întâlnească cu Brad Pitt, nu cu bunica. O altă oră a pierdut-o în faţa şifonierului, ba nu-i plăceau cum se asortează hainele, ba o arătau prea grasă, ba jucau piticii hora cu creierul ei.

Pe la 12, 12 şi puţin ne-am urcat în Drăguţica (aşa îşi alintă maşina) şi am pornit spre satul copilăriei. Soarele ardea cotropitor. Termometrele indicau peste 30 de grade Celsius, iar străzile erau aproape pustii. În jungla urbană, devenită pe timpul verii un deşert, câţiva oameni se adăposteau la umbra copacilor, în parcurile stinghere, savurând în grabă o îngheţată.

Iar noi, cu muzica „blană” (ar trebui spus „costum de baie” pe o vreme ca asta) ne-am aventurat pe şoselele din România. Am spus şosele? Păi, să mai zică lumea că nu-mi iubesc ţara, când numesc drept şosele – drumurile „gropico-denivelate”.

Însă, ştiu să fac haz de necaz şi asta mă recomandă ca româncă autentică.

Sursa: Google

 

12:45

Mă simţeam ca într-o saună, aşa că am rugat-o pe Ariana să pornească aerul condiţionat auto.

-Pfuai, ce-i cu duhoarea asta, dragă?

– Ce te uiţi aşa la mine? N-am fost eu! (strigă puţin ruşinată, verişoară-mea.) De ceva vreme are un miros aerul condiţionat… cam ciudat.

-Ciudat? Zici că avem pe scaunul din spate un sconcs, nu altceva. Nu ai auzit şi tu de igienizare aer condiţionat? Scoatere mirosuri? Mai mult ca sigur ai o gloată de bacterii şi mucegai în instalaţia de aer condiţionat. Mă mir că nu ai nicio boală respiratorie. Hai să-ţi povestesc: periodic, o dată la 1-2 ani trebuie curăţat sistemul de climatizare auto prin introducerea în instalaţie a unui  agent special de tip aerosol care va curăţa vaporizatorul, filtrele, conductele şi gurile de ventilaţie. Iar după, vei putea respira şi tu un aer proaspăt, ca tot omul.

-MA-Măă! De unde ştii atâtea chestii?

– Spre deosebire de alţii, eu nu folosesc Google-ul decât pentru a comanda hăinuţe şi pantofiori, mai citesc şi eu un articol interesant, mă mai documentez pe ici-colo. Acum, bine că l-ai oprit. Mai bine mor de cald, decât să respir mirosul ăsta.

-Dar, nu l-am oprit eu. Nu ştiu ce s-a întâmplat.

Freonul auto!

– Ȋn ce limbă „jap-olandeză” vorbeşti?

– Of, A(E)Riano! Tu condu acolo liniştită că ştiu eu ce zic.

13: 20

Mă apuca isteria. Pentru prima dată îi invidiam pe Fred şi Barney, măcar ei aveau maşina „decapotabilă”, nu cuptor de prăjit răbdarea şi nervii mei întinşi la maximum. Asta nu-i Drăguţica. E Saunica! Cuptorica! Incineratorica! Şi tot ce se termină cu „-ica” şi are legătură cu „căldurica”!

13:45

Miraj. Da, da, miraj. Inferior chiar. Mă simţeam ca un personaj din desenele animate, rătăcit prin deşert, în faţa căruia apare un miraj ca o oază de palmieri. Pe şoseaua ce se întindea în faţa noastră însă, mirajul apărea ca o pată de apă.  Şi cum imaginaţia îmi joacă uneori feste şi o ia la trap pe câmpii, mă simţeam ca-ntr-o piscină. Ah! Ce senzaţie plăcută!  Ce răcoritor!

sursa: GOOGLE

 

Ariana mă-nghionteşte puţin şi mă întreabă calmă:

-Parcă i-ai cumpărat flori bunicii, nu?

-NUUUUUUUUUUUUU….

-Nu? Păi, nu aşa am stabilit?

-Piscina meaaaa, nuuuu…. Halucinaţiaaa!Himeraaa! Iluziaaa! Inima şi sufletul!

-Ce tot îndrugi acolo? mă privea speriată de bombe, Ariana.

-Of, nici să viseze nu mai poate omul. Reamintindu-mi întrebarea pusă, privesc înspre bancheta din spate. Florile erau moarte… OFF…Ofilite. Nu mă mai mira nimic. Eram mai pleoştită decât o floare în arşiţa verii. Nici cel mai mare evantai din lume nu mai putea să mă revigoreze.

14:35

 Cu chiu cu vai am ajuns într-un final şi la bunici. Mă simţeam ca o gogoaşă încinsă-n ulei. Şi da, pe deasupra eram şi înfuriată.

 Cert e că restul zilei a decurs perfect, iar întoarcerea acasă la o oră târzie, cu mult după apunerea soarelui a fost cea mai bună alegere.

***

La câteva zile după această întâmplare extra-mirifico-fantastică m-am prezentat acasă la Ariana cu echipa Freon-auto.com. Stiu cât este de neglijentă şi mi-am dorit să-i ofer o lecţie, să-i demonstrez că făra a cheltui o avere (preţuri de la 49lei) şi cu o echipă de profesionişti îşi poate încărca freonul şi curăţa instalaţia de aer condiţionat chiar la domiciliu.

De ce am ales tocmai Freon-auto.com?

freon-auto-8freon-auto-12

Am optat pentru un serviciu complet AC:  schimb freon şi igienizare masina. În 30-45 de minute maşina era pregătită pentru cea mai lungă cursă în deşertul urban. Şi totul la preţul de 149 lei.

Super, nu?

wBineînţeles! Mai ales când eşti fată şi eşti paralelă cu tot ce înseamnă tehnică, bujii şi alte chestii din câmpul lexical al cuvântului „maşină”. Acum scapi de mirosuri neplăcute, de halucinaţii şi dureri de cap mult mai uşor. Nu, nu cu evantaiul sau vreo aspirina. Cu Freon-auto.com!

Simplu şi uşor

Primeşti cel mai bun ajutor!

Chiar la tine la căsuţă,

Asta dacă n-ai căruţă,

Ci o iute maşinuţă!

Nu scapi de probleme la freon,

Apăsând pe vreun buton,

Ci apelând la www. freon-auto.com!

FreonAuto

Acest articol a fost scris pentru Spring Superblog2016!

Reclame

9 gânduri despre „D`ale A(e)rianei!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s