Fără categorie

O nouă Cenuşăreasa

„Când auzi prima bătaie a orologiului de la miezul nopţii, se ridică şi fugi sprintenă ca o căprioară.
Prinţul o urmă, dar nu o prinse. Ȋn grabă, se întâmplă să-i cadă un condur din sticlă pantof, pe care prinţul îl culese. Ajunse acasă fără caleaşcă, fără lachei, cu hainele ponosite şi numai cu un condur în picior.”

Nu înţelegea de ce pantoful nu se schimbase şi el în papucii rupţi pe care îi purta mereu, dar nu o mai interesa.  Pantoful acela devenise singura amintire palpabilă a celei mai frumoase zile din viaţa ei.  Se ghemui în colţisorul din pod. Vântul şuiera slab printre scândurile şubrede. Luna se luptase să-şi facă loc printre zăbrelele geamului, iar acum îi mângaia chipul. Se putea întrezări un zâmbet fin ce grăia mai mult decât o mie de cuvinte. Era fericită. Era liniştită. Şi aşa adormi, în timp ce la zeci de paşi distanţă, prinţul se retrase în camera sa, agitat, gânditor, întristat. Privea atent acel pantof, de parcă aştepta să-i cuvânteze, să-i dezvăluie numele acelei preafrumoase fete.

***

A doua zi, dis-de-dimineaţă îl chemă pe cizmarul regatului şi îi ceru să analizeze pantoful.

Pantof din piele naturală!” exclamă cizmarul.  „Mărimea 37!” „Şi ce lucrătură fină!”

„Evrika!” ţipă dintr-o dată. „Carmine Shoes.” „Uite, Mărite Prinţ, vezi, aici pe talpă? C-A-R-M-I-N-E    S-H-O-E-S! Ştiam eu!”

LOGO Carmine

Prinţul era puţin contrariat. Carmine Shoes era magazinul regatului.  În atelierele acestuia se creau  pantofi doar pentru mama sa. Iar de când ea murise, Carmine Shoes îşi încetă întru totul activitatea. Merse în camerele din corpul de vest al regatului şi verifică toată colecţia de pantofi a reginei. Era intactă.

Bătea acum în lung şi-n lat holurile palatului, aşteptând să apară de undeva ….o idee. Şi ce credeţi, apăru! (că altfel îl păştea o febră musculară de toată frumuseţea).  Ordonă slujitorilor să nu-l deranjeze nimeni şi se retrase în camera sa. Din doi paşi plus trei mişcări, puse ideea în aplicare.

FACEBOOK+ POSTARE= PRINŢESA

 

 

Aşa credea el , săracul, căci, de fapt, FACEBOOK+ POSTARE= HAOS LA PALAT.

Nici nu trecuseră bine 5 minute de când postase pe Facebook, că toată curtea palatului  era arhiplină. Unele fete veniseră să-şi încerce norocul, alte aduseseră  cu ele şi cât-un pantof pe care era scrijelit „Carmine Shoes”, doar-doar vor deveni viitoarele regine.

***

Ȋn tot timpul acesta, în care prinţul se lupta cu alaiul de femei ce invadaseră palatul, în casa Cenuşăresei era linişte. Surorile vitrege, împopoţonate peste măsură luaseră cu surle şi trâmbiţe calea palatului.

Cenuşăreasa rămăsese în bucătărie unde îşi petrecea majoritatea timpului, lustruind podele, spălând vasele, pregătind bucatele.  Şi-ar fi dorit să meargă şi ea cu surorile sale. Să-l întâlnească din nou pe fermecătorul prinţ şi să-i devină soţie. Dar cum să apară în straiele acelea zdrenţuite? Cel mai probabil o vor crede vreo hoaţă tupeistă care aspiră la coroana reginei. Ȋşi luă gândul de la prinţ, de la scenarii cu happy end şi îşi continuă sarcinile pe care mama vitregă i le încredinţă.

Dintr-o dată, auzi la fereastră un ciocănit încet. Se grăbi într-acolo crezând că sunt păsărelele ce veneau mereu să mănânce firimiturile pe care le aşeza cu grjă pe pervaz. Mare îi fu mirarea când întâlni ochii blajini ai Zânei. O primi cu drag în casă.

-Fată bună, rosti duios Zâna. Trebuie să te duci la palat. Printr-o dispoziţie oficială, pe contul său de Facebook, prinţul a anunţat că se va căsători cu cea căreia îi aparţine pantoful. Despre tine e vorba, draga mea.

-Dar nu pot merge aşa, în hainele astea. Nu mă va crede nimeni. Şi în plus, de ce pantofii nu s-au schimbat după miezul nopţii?

–  E  vina mea, Cenuşăreasa. Înainte să devin Zână am lucrat la palat. Am fost creatoarea de pantofi a reginei…eu mă ocupam de magazinul de pantofi Carmine Shoes.  După moartea ei însă, Carmine Shoes a rămas doar un nume întipărit pe sutele de perechi de pantofi.  Nu am vrut să fac o vrajă şi să-ti transform papucii în nişte pantofi de vis. Am vrut să porţi unii reali, pantofii unei regine, căci asta vei deveni.

-Am înţeles acum, rosti întristată Cenuşăreasa. Dar nu pot merge la palat…uite ce haine urâte şi rupte am…şi aceiaşi papuci găuriţi, de parcă sunt o cerşetoare. Sigur nici măcar nu mă vor lăsa să intru în curtea regală.

-Nu-ţi face griji, draga mea. Am aici în gentuţă o rochiţă din vremurile în care eram tinerică şi subţirică (Doamne, ce frumusică mai eram) şi o pereche de pantofi stiletto Red Queen pe care mi i-a dăruit regina înainte de a muri. O bună prietenă de-a mea spunea „Dă-i unei femei pantofii potriviţi, şi ea va cuceri lumea” (Marilyn Monroe). Ei bine, tu ai cei mai potriviţi pantofi, draga mea. Acum du-te. Du-te şi cucereşte lumea.

Cenuşăreasa se simţea minunat în hăinuţele acelea simple, cu pantofii speciali în picioare. Brusc, devenise mai încrezătoare. Era mai hotărâtă ca niciodată să lupte pentu iubire, pentru fericire, pentru inima prinţului. Din fata firavă se transformase într-o femeie puternică. Cine-ar fi crezut că o pereche de pantofi o va schimba atât de mult?

***

Când ajunse la palat, toată lumea era şocată. Surorile o priveau cu gurile căscate. Mama vitregă clocotea de ciudă, iar prinţul, prinţul era extaziat. Şi-a dat seama că dacă pentru restul lumii, Cenuşăreasa era o simplă persoană, pentru el era întreaga lume.  Şi-au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi, iar Cenuşăreasa a redeschis magazinul Carmine Shoes şi a oferit ocazia tuturor fetelor din regat de a se simţi ca nişte regine, în acei pantofi minunaţi.

disney wedding cinderella

Aceasta poveste a fost scrisa pentru Spring SuperBlog 2016!

PS: Nu-i trimiteti cerere de prietenie Printului Fermecator! Cenusareasa e geloasa! :))

Anunțuri

14 gânduri despre „O nouă Cenuşăreasa

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s