Superblog

Un vis şi decor à la Diego

 

 

„Ţine cu dinţii de visurile tale! Dacă visurile mor, viaţa devine o pasăre cu aripile frânte, ce nu poate zbura.”

Langston Hughes

Astăzi, mi-am descleştat puţin dinţii şi am lăsat un vis să se dezmorţească în pântecul acestor cuvinte. Astăzi vorbesc despre o casă. O casă a visurilor, bineînţeles. O casă care să devină acasă. O casă – proiecţie a sufletului şi a personalităţii în care ego-ul meu să se regăsească în fiecare colţişor. Şi în deosebi vă voi povesti despre modul în care mi-aş decora livingul, poate cea mai importantă încăpere a unei case, locul în care îmi întâmpin invitaţii,  loc-martor al celor mai frumoase reuniuni de familie.

Sursa foto: Google

Dintre toate stilurile de design interior, pe cel minimalist  îl consider o portiţă spre o adevărată oază de linişte şi confort.  Pornind de la expresia „Less is more”, adoptată ca motto de arhitectul  Ludwig Mies van der Rohe, stilul minimalist se caracterizează prin linii clare, suprafeţe dure, absenţa decoraţiunilor şi mobilierul jos. Poate nu mi se potriveşte în totalitate, dar partea interesantă tocmai aceasta este, libertatea de a adapta un stil  personalităţii şi gusturilor mele. Căci, altfel, cum aş mai putea să o numesc casa mea, dacă lipseşte amprenta sufletului meu din decor?!

Sursa foto: Google

Deşi spaţiul decorat în stil minimalist este considerat rece, elegant, masculin, stilat, culorile neutre fiind cel mai des utilizate, eu aş opta pentru o combinaţie de culori deschis-închis şi aş tapeta unul dintre pereţi într-o culoare vibrantă, un violet intens, astfel încât acesta să devină centrul de interes al camerei. Iar tapetul Marseilles  este perfect. Un tapet viles cu fibre de lână, fabricat cu tehnologie modernă pe care l-am găsit la Diego, un magazin ce oferă o gamă largă de produse pentru amenajări interioare şi servicii complementare precum consiliere profesională, tăiere la dimensiune, surfilare, toate într-un ambient plăcut învăluit într-o aromă dulce de cafea.

Tapet Marseilles
sursa foto: Diego

De ce violet?

Pentru că îmi place această culoare ce ascunde o întreagă poveste plină de simboluri. Este o culoare transcendentală, rece, care conferă sentimentul eternităţii şi o stare de fuziune şi unitate cu tot ceea ce ne înconjoară. Este o nuanţă care stimulează trăirile spirituale înalte, sugerând simultaneitatea unor stări de optimism şi nostalgie, atracţie şi detaşare.

 

  • Leonardo Da Vinci afirma că puterea de meditaţie a unui om poate atinge cote maxime dacă meditează într-o cameră cu geamuri violete, atunci când soarele este la amiază. El recomanda culoarea violet pentru creşterea creativităţii.
  • Wagner obişnuia să compună spirituala sa muzică într-o cameră cu perdele de culoare violet.

 

Nu sunt Leonardo Da Vinci şi nici Wagner. Nu sunt pictoriţă şi nici cântăreaţă. Iubesc în schimb frumosul. Şi tot ce am ales să mă-nconjoare.  Tot ce mă face să mă simt bine. Liberă. Tot ce înseamnă acasă.

Revenind la decorul casei ce stă priponită pe colţul unui vis, o altă alegere importantă este parchetul. Cel laminat stejar cenuşiu din gama Woodstep mă atrage cel mai mult. Parchetul Woodstep Luxury, gros de 10 mmm, satisface atât nevoile rezidenţiale, cât şi comerciale şi beneficiază de 30 de ani de garanţie de sistem Woodstep. Chiar dacă este într-o culoare deschisă este la fel de practic precum cel de culori închise, în plus oferă o atmosferă caldă, primitoare şi poate fi adaptat oricărui stil de la modern minimalist până la clasic şi rustic.

sursa foto: diego

Decorul l-aş completa cu încă o pată de culoare, un covor de culoare violet, din gama Carat Shaggy, un covor gros, foarte moale şi catifelat şi cu o perdea albă cu dungi mov şi o draperie confecţionată Shantung, cu inele, de aceeaşi culoare . În plus, Diego oferă tivire gratuită la perdele, deci înc-o grijă în minus.

 

sursa foto: DIEGO
Sursa foto: Diego

 

 

 

 

 

 

 

Lumina reprezintă un aspect important al stilului minimalist, cea difuză în special, datorită impresiei de relaxare şi intimitate pe care o oferă. Aş opta pentru corpurile de iluminat ascunse în tavanul fals şi pentru lămpile cu abajurul din hârtie pe care le-aş putea realiza chiar eu.

Sursa foto: aici

Ştiaţi  sau nu, mobilierul minimalist, caracterizat de forme simple, fine şi dimensiuni joase este influenţat de simplitatea japoneză şi propune un spaţiu simplu, aerisit, curat, lipsit de îngrămădirea de obiecte ce oferă adesea o senzaţie de sufocare şi presiune. Pentru living aş alege o canapea joasă din piele albă şi un mobilier extrem de finuţ în nuanţe de alb şi mov.

SIMPLU. SPAŢIOS. ELEGANT.

CU DIEGO ALIAT.

Casa mea e un atlas printre hărţile căruia sufletu- mi se rătăceşte adesea.

Acest articol a fost scris pentru Spring SuperBlog 2016!

Anunțuri

5 gânduri despre „Un vis şi decor à la Diego

  1. You’re simply de best!
    Frumos si elegant… alegerile tale ar fi aceleasi cu ale surorii mele. Eu sunt atât de capricioasa si complicata, ca sigur nu as reusi vreodata sa ma adaptez unui stil minimalist, desi îmi place enorm de mult. Sau, poate, exact din acest motiv îmi place: pentru ca nu-l am. Cred ca minimalismul va face parte dintr-o lista a visurilor pe care nu le voi putea vedea împlinite. Din pacate…
    Succes, Raluca!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s