Superblog

Deeply Yours

Coborî în grabă scările, uitându-se întruna la ceas. „Trebuie să sosească, trebuie să sosească” îşi spunea în timp ce gândurile i se împleticeau haotic cu imaginea ei întipărită în minte. Imaginea ei redusă la doi ochi catifelaţi ca două bobiţe de cacao transformate în irisuri. Farmecul ei învăluit în arome de vanilie, trandafir, piersică, măr verde şi grapefruit – îndeajuns de dulce să-i mângâie sufletul şi destul de puternic să-i aţâţe simţurile.

De când o văzuse prima dată, de fapt, de când îi simţise prima dată parfumul, nu mai era el. Gândurile parcă erau setate să urmărească acea femeie misterioasă. Jobul devenise o povară, iar femeile îmbrăcate provocator, a căror companie înainte îl interesa fie şi pentru o noapte, acum deveniseră doar nişte siluete îmbrăcate bine cu un interior care nu transmite nimic. Din bărbatul superficial, care negreşit se arunca în vâltoarea plăcerii carnale, fără a se implica măcar o secundă afectiv, devenise altul. Un obsedat de doi ochi căprui-dulce, de un niqab verde sapin impregnat cu un parfum delicat şi senzual. Devenise oare un fluture de noapte disperat să-şi găsească femela şi să o posede? Era ea oare un fluture de noapte ce secretă feromoni special pentru el? Se juca ea oare cu simţurile lui ca o cadână dansând ameţitor la lumina lumânărilor, încercând să-l arunce în mrejele ei?  Sau pur şi simplu el se îndrăgostise fără să-şi dea seama, aşa cum n-ar fi crezut niciodată, la prima vedere, la prima simţire…?! De misterioasa femeie cu crini regali…88b26ad227765f15c9beb5d73efb7322Acum era deja în stradă, printre oamenii prinşi în atmosfera monotonă ca-ntr-un tablou cu natură moartă. I se citea tulburarea în privire, nerăbdarea de a o întâlni din nou la colţ de stradă, la florăria de unde-şi procura zilnic crini regali. În fiecare zi, la 10:30 era acolo. Ca o fantasmă apărea de niciunde, împrăştiind miresme perfecte, unduindu-şi trupul firav printre vălurile mătăsoase . Ȋşi încărca braţele cu flori şi se pierdea din nou în mulţime. Niqabul vaporos de aceeaşi culoare verde sapin contrasta frumos cu albul pur al crinilor. De la depărtare părea o icoană…Madona cu crini regali.

Se aşeză pe banca de lângă florărie, prefăcându-se că citeşte ziarul ca de fiecare data. O pândea. Pândea momentul oportun de a-şi ridica privirea de printre litere şi de a o analiza amănunţit. De la gesturile pline de naturaleţe, de  la vocea care rasuna suav, până la parfumul ameţitor purtat de vânt până la el. Şi atunci parcă intra în transă. O ţintuia cu privirea şi o transporta într-un prezent paralel, departe de haosul lumesc. Tânjea după un moment de singurătate alături de ea. Tânjea după ea, dar îi era frică să recunoască.  Şi gândurile despre ea clocoteau înăuntrul său ca un drog. De fiecare dată se dezmeticea prea târziu, când din madona cu crini regali nu rămânea decât un niqab verde ce se distingea tot mai greu în marea de oameni.  Plecase.

În dimineaţa următoare sări nervos din pat, blestemând ceasul care i se împotrivea arătând ora 10:40. Se îmbrăcă grăbit şi goni pe scări. Pierduse deja timp preţios.  Ochii o căutau îndrăgostiţi şi o găsiseră înainte de a-şi dea seama. Cu braţele încărcate cu flori se ridica de pe băncuţa florăriei. Era banca lui. Locul lui de pândă. Ce căuta ea acolo? Se apropie uimit şi observă că şi-a uitat ceva. Nu îndrăzneşte s-o strige. Se apropie şi mai tare. Era contrariat. Ridică sticluţa aceea lăsată intenţionat, sticluţa cu Parfum Deeply Yours şi citi biletul „ Isra – 072….”. Nu mai înţelegea nimic. Tocmai îi aflase numele…şi numărul de telefon…şi cel mai important, secretul. Ştia acum ce parfum îi sporea misterul şi farmecul, ştia acum sursa acelor stări de transă.  Oare o va mai plăcea acum, după ce ii descoperise armele seducţiei?

Cu sufletul făcut ghemotoc, balansându-se printre acele sentimente şi stări contradictorii îşi scoase telefonul din buzunar şi începu să formeze…072… „Oare în ce moment am devenit din vânător vânat?” Se întreba zâmbind ştrengăreşte. Şi nici nu mai conta. Descoperise acum iubirea şi se arunca de bunăvoie în colţii ei…”Deeply Yours”, şopti.edt-etui60mlfemme

Aceasta poveste a fost scrisa pentru Superblog 2015! 🙂

Reclame

4 gânduri despre „Deeply Yours

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s