Superblog

La atac in zona T

Cine nu iubeşte vara? Soare, haine subţiri, lejere, mare, bronz, bălăceală, iubire, plimbări nocturne sau cum ar spune Bern Williams „ Dacă o noapte de iunie ar putea vorbi, probabil că s-ar lăuda că ea a inventat dragostea.”  Un anotimp plăcut, care aparent n-aduce nimic rău. Eh, pe lângă zilele extrem de călduroase, vara îmi declară de fiecare dată un  aprig război, încăpăţânindu-se să pună stăpânire pe pielea mea şi să o transforme după cum îi e placul. Şi inevitabil, mă enervez şi pe săraca piele, atât de inofensivă , lăsându-se „pradă”  mult prea uşor armelor nocive de care a dispus întotdeauna acest anotimp călduros. Şi dacă picioarele sunt bronzate, catifelate de-mi vine să le mângâi toată ziua, când mă uit în oglindă nu ştiu ce să fac mai repede, să sparg oglinda sau să-mi iau tenul la palme?! Veşnica zona T (frunte, nas, bărbie) şi ale ei probleme.

Lăsând la o parte dramatismul, îmi iubesc pielea, ştiu cât de importantă este, ba chiar am aflat şi o grămadă de chestii interesante despre ea.

 Voi ştiaţi că…

  • pielea este cel mai mare organ al omului? La un om matur, de talie medie, ea are o suprafaţă de 1,5 – 1,8 metri pătraţi şi cântăreşte cam 16% din greutatea acestuia.
  • grosimea pielii variază între 1 milimetru în cazul pleoapelor şi 3 milimetri în cazul mâinilor şi al tălpilor
  • în timpul vieţii sunt eliminate aproximativ 18 kilograme de celule moarte ale pielii
  • fiecare centimetru patrat din piele  contine 6 metri de vase de sange, 3,5 metri de nervi, 1300 de celule nervoase, 100 de glande sudoripare si 3 milioane de celule.
  • ajută la menţinerea unei temperaturi constante a corpului şi împiedică pătrunderea  unor agenţi patogeni în organism.

 

Acum… fie că vreau, fie că nu, pielea este precum o carte de vizită. Şi cine nu-şi doreşte o piele fină, bronzată, un ten curat şi hidratat? Problema e că de la „a dori” la „a avea” e o distanţă lungă, dar cu paşi mici şi cu răbdare totul este posibil.  Să vă povestesc despre planul meu de atac. Ce plan de atac dom`ne, o adevărată tactică militară, că ar învia Napoleon şi-ar mai muri o dată de ciudă, nu altceva.Cum am spus şi la început, războiul îl port împotriva verii, a căldurii ei cotropitoare care aţâţă sebumul, determinându-l să-şi facă apariţia în mod excesiv, a umidităţii şi a razelor UV puternice şi extrem de dăunătoare. Şi cum am un ten gras, tacâmul e complet.   Bun…Primul pas a fost făcut. Este foarte important să ştii împotriva cui lupţi, ce factori îţi atacă şi distrug pielea pentru a putea găsi cele mai bune soluţii.Exasperată peste măsură de folosirea pudrei pentru diminuarea luciului care apare în zona T sau de grija de a avea în permanenţă la mine şerveţele matifiante care să absoarbă excesul de sebum, m-am înarmat bine cu produse de calitate şi am pornit la atac în zona T cu „infanteria”, „cavaleria” şi „artileria”.

 

  1. INFANTERIA

Supranumită şi „regina câmpului de bătăie”, infanteria reprezintă  cea mai importantă armă a unei armate. Şi cum pentru mine, cea mai de preţ bogăţie este sănătatea, am ales mai întâi de toate să o protejez pe ea. Cum spunea şi Jim Rohn „Ai grijă de corpul tău, pentru că este singurul loc unde va trebuie să trăieşti”. În acest caz, infanteria este reprezentată de o cremă cu protecţie solară cu un SPF mai ridicat pentru a veni de hac razelor UVA care îmbătrânesc pielea şi celor UVB care provoacă arsuri. După cum am aflat, o singură arsură solară poate să dubleze riscul de apariţie a cancerului de piele. Deci, mai bine previn, decât să tratez.

 

2. CAVALERIA

În războiul meu atât de temerar, cavaleria este reprezentată de o exfoliere regulată  ce mă ţine departe de coşuri, pete şi iritaţii care-şi mai fac apariţia din când în când  mai ales în zona T. Pielea se regenerează în fiecare zi. Celulele noi le înlocuiesc pe cele îmbătrânite care mor şi rămân pe piele.  Şi aici intervine cavaleria şi ale ei arme magice. Îmi place să folosesc o exfoliere uşoară, bazată fie pe bicarbonat de sodiu, fie pe un amestec de miere cu mălai. Mierea este hidratantă şi cu efect antibacterian, în timp ce mălaiul este suficient de abraziv pentru a îndepărta impurităţile.

3.ARTILERIA

După cum afirma şi Napoleon, „bătăliile sunt câştigate de artilerie.” Şi când mai ai şi o artilerie cu o experienţă de peste 45 de ani, pusă la dispoziţie de specialiştii Gerovital, cum să nu câştigi? Cum să nu câştigi cu o asemenea mândrie românească?

În tactica mea, artileria se ocupă cu hidratarea şi curăţarea pielii.

Produsele româneşti de calitate din gama Gerovital H3 Derma+ au întotdeauna un efect uimitor asupra pielii mele. Gelul spumant purifiant , fără parabeni, pe care îl folosesc zilnic dimineaţa şi seara, îmi curăţă în profunzime pielea, iar Emulsia hidratanta matifianta reglează secreţia de sebum, absoarbe excesul acestuia, hidratează rapid şi calmează.

Şi ce se întâmplă atunci cu zona T? Cu o aşa armată, zona T e supusă, cucerită şi silită să-şi pună „poftele”-n cui.

Cu Farmec şi cu răbdare,

Fără lupte seculare,

Pielea este sănătoasă,

Şi fină, dar şi frumoasă.

Iar eu veselă, aşa ,

Că tare-mi iubesc pielea.

 

  •  Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2015!
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s