Superblog

Povestea parului meu

A fost odată ca niciodată o fetiţă pe care o chema Ileana Cosânzeana. Şi avea fetiţa aceasta la numai şase anişori un of mare, pe care nu-l spunea nimănui. Mama ei o tundea mereu băieţeşte, era o modă pe atunci, şi fetiţei nu-i plăcea deloc. Pe lângă marea de copii care purtau „castronaşe” pe cap, în clasa ei se afla şi o fetiţă cu păr lung, bălai, extrem de îngrijit. Ileana se uita mereu la părul ei, cum soarele îl mâgaia ca pe nişte fire de aur pe care le deapănă din fusul său. Văzând că nu-şi poate îndupleca mama, fetiţa şi-a promis că atunci când va fi mare îşi va lăsa părul să crească fără ca vreo foarfecă buclucaşă să-i vină de hac.

Şi anii au trecut ca un gând şi fetiţa a păşit spre anii adolescenţei, acum e o adevărată domnişoară, o Ileana Cosânzeana modernă. Vremurile copilăriei în care era „un băieţel” au apus de mult, iar acum amintirea lor nu provoacă decât hohote de râs. Acum Ileana are singură grijă de părul ei lung, lung, de zici că-i o Rapunzel în variantă brunetă.

Ea a învăţat că un păr lung, sănătos şi frumos se întreţine cu produse  româneşti de calitate. Când părul este ud nu îl periază niciodată pentru că firele sunt elastice şi se rup extrem de repede, iar la feon apelează foarte rar, când este foarte grăbită şi nu are altă alternativă, altfel ea ştie că folosirea în exces a foenului nu aduce nimic bun, deoarece usucă prea rapid foliculii, iar părul rămâne uscat şi casant. În ceea ce priveşte placa de păr, ea nici nu există în trusa Ilenei de coafat, natura a înzestrat-o cu un fir gros şi drept, al naibii de drept.

Există însă o problemă care îi dă Ilenei bătăi de cap: căderea părului.  S-a documentat şi a aflat că este normal ca o persoană să piardă între cincizeci şi o sută de fire de păr pe zi, iar motivele sunt numeroase: stresul,  dezechlibrul hormonal, deficienţa de fier, slăbitul brusc şi altele. Ȋnsă, grijulie din fire, Cosânzeana vrea să prevină căderea excesivă a acestuia şi a hotărât să apeleze la produse de tradţie din gama Gerovital Tratament Expert, mai exact la acest sampon anticadere.

Într-o epocă a extensiilor, Ileana Cosânzeana încearcă să aibă grijă cât mai bine de părul ei, iar complimentele nu întârzie să apară. Până şi Feţii Frumoşi îi admiră părul, semn că pentru ei aspectul unei fete contează atât per ansamblu, cât şi parte cu parte.

Odată, un băiat a întrebat-o pe Ileana Cosânzeana:

-Te-ai gândit vreodată să îţi tunzi părul?

Iar răspunsul ei nu a întârziat să apară:

  • M-am gândit la asta, dar simt că încă nu este momentul. Însă ceea ce ştiu cu siguranţă este ceea ce mi-ar plăcea să fac cu el. Mi-ar plăcea să îl donez pentru confecţionarea perucilor pentru copiii bolnavi de cancer.

Băiatul a plecat surprins, pus pe gânduri…nu e un moft să îţi doreşti să fii frumos, îngrijit…uneori având grijă de noi, îi putem ajuta şi pe alţii…

ps 1: Aceasta poveste cu FARMEC a fost scrisa pentru a doua proba a concursului SuperBlog
ps 2: In poza atasata textului sunt chiar eu si al meu par de Cosanzeana :))

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s